SAŠA JANKOVIĆ: BATINAŠI VERUJU DA SU NEDODIRLJIVI

SAŠA JANKOVIĆ: BATINAŠI VERUJU DA SU NEDODIRLJIVI

Foto: mc.rs

Objavio: Magločistač

18.01.2017

Kategorija: U fokusu

Zaštitnik građana Saša Janković najoštrije je danas osudio brutalan fizički napad i pokušaj linča aktivista Inicijative mladih za ljudska prava na tribini u Beški koji su, kako navodi, opravdale pojedine organizacije i mediji.

On je u saopštenju naveo da je krajnje zabrinut zbog sve višeg stepena političkog nasilja u Srbiji, “kao i zbog atmosfere sve jačeg društvenog konflikta, u kome se neki državni organi ponašaju kao stražari određene političke organizacije, a ne čuvari reda i zakona”.

“Batinanje i šutiranje na podu mladih aktivista ne može se opravdati bilo kakvim njihovim rečima i transparentima. Ono predstavlja fizičku konkretizaciju trenda političke agresije, na koji ova institucija godinama upozorava javnost. Nasilje i pravo jačeg ne smeju da vladaju Srbijom i pozivam i druge državne organe da prekinu da tu opasnost po naše društvo tolerišu”, naveo je Janković.

Zaštitnika građana, kako je navedeno, zabrinjavaju navodi da policija nije reagovala na vreme, kao i da žrtvama nije dat policijski zapisnik, niti mogućnost da ga vide.

U saopštenju piše i da će te tvrdnje zaštitnik proveriti u postupku kontrole, a da se u međuvremenu očekuje od policije i drugih nadležnih organa da, kao što efikasno postupaju u slučajevima nedopustivih verbalnih pretnji protiv nekih državnih funkcionera, budu delotvorni u privođenju pravdi “batinaša koji veruju da su nedodirljivi”.

U saopštenju se podseća da su pre tačno godinu dana vandalski razbijeni prozori i izlozi na Kući ljudskih prava i demokratije i to do danas nije rasvetljeno, iako su prostorije Kuće u strogom centru Beograda, na 50 metara od kancelarije predsednika Srbije.

Na jučerašnjoj tribini Srpske napredne stranke u Beški, fizički su napadnuti aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji, pošto su na tribini razvili transparent i prekinuli govornika, haškog osuđenika Veselina Šljivančanina.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“SAŠA JANKOVIĆ: BATINAŠI VERUJU DA SU NEDODIRLJIVI”

István says:

Vidite g. Sasa Jankovic niko ne daje nikakav komentar, ne daju ni oni koji podrzavaju taj i takav vandalizam, jer boje se od osude okoline, sredine gde zive, oni koje bi to osudili po meni sasvim opravdano cute jer unapred znaju sta bi njima za komentar sledio. Ovo je jos jedan razlog da VI nesmete prekinuti rad u vezi sa Vasom funkcijom , morate obavezno da vrsite duznos zastitnika gradjana sve dok ne zakljucuju – ne prebroje glasacke listice i sa objavom rezultata glasanja postanete sa ogromnom vecinom Predsednik Srbije, dotle morate vrsiti Vasu funkciju jer bez Vaseg rada obican posten narod niko nece branit n nece stici ni policija na vreme, i sve ce okarektisati kao prepirka izmadju pijane – mozda i drogirane omladine. Odkaz na polozaj zastitnika gradjana ne – nikako pre zavrsetka izbora !i

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.