ŠABIĆ: SMIŠLJEN POKUŠAJ DESTABILIZACIJE POVERENIKA KAO NEZAVISNE INSTITUCIJE

ŠABIĆ: SMIŠLJEN POKUŠAJ DESTABILIZACIJE POVERENIKA KAO NEZAVISNE INSTITUCIJE

Rodoljub Šabić, izvor: Medija centar Beograd

Objavio: Magločistač

23.10.2017

Kategorija: U fokusu

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas da je to što predstavnici vlasti uporno ponavljaju neistinu da je on bilo kada i bilo gde rekao da “policija hoće da ga uhapsi” smišljen pokušaj destabilizacije poverenika kao nezavisne institucije.

“Budući da su u plasiranje te dezinformacije uključeni i najviši državni funkcioneri (predsednik Republike, ministar unutrašnjih poslova), poverenik još jednom naglašava da je reč o potpunoj, gruboj izmišljotini”, saopštio je poverenik.

Šabić je ponovio da je u subotu, 14. oktobra njegov stan posetila patrola uniformisanih ljudi za koje je verovao, a i sada misli da su bili policajci.

“Naveli su da je razlog njihove posete nekakva divlja gradnja u mom stanu, što je inače apsolutna neistina. Zadržali su se kratko, sve vreme su se ponašali kulturno, pristojno. Tako sam i prokomentarisao njihovo ponašanje, napisavši na tviteru: ‘Policija na mojim vratima. Lažna prijava za divlju gradnju. Momci kulturni, besprekorni’. I dodao još i: ‘Ali šalju li ih tako revnosno na pravu divlju gradnju?’”, naveo je Šabić.

On je dodao da je sutradan ujutru o toj poseti obavestio lično direktora policije, u skladu sa nekim upozorenjima i činjenicom da je u poslednje vreme izložen događanjima poput nelogičnih poseta “pozivara” i drugih nepoznatih lica, učestalih uznemiravanja čak i ozbiljnih pretnji.

“I u sms-u koji sam mu uputio stoji ista, dobra ocena ponašanja policajaca, posetilaca. Ali i pitanje – Je li to sigurno bila policija? I molba da se to proveri. Direktor mi se javio posle izvesnog vremena i rekao da to nije bila policija. Zamolio sam ga da proveri da li je to bila komunalna policija, odnosno ko je bio, i da mi javi”, naveo je Šabić.

Poverenik je kazao da mu se direktor policije više nije javio i da pretpostavlja da je to po nalogu ministra unutrašnjih poslova, dodavši da je potom krenula kampanja protiv institucije Poverenika – prvo s tvrdnjom da je ceo događaj izmišljen, a potom da se radilo o komunalnoj policiji.

“Ono što je istina je to da je moj stan prošle subote posetila patrola uniformisanih ljudi, sa izmišljenim razlogom, bez ikakvog opravdanog razloga. Istina je i da na njihovo ponašanje nisam izneo nijednu primedbu, pogotovo ne da su ‘hteli da me hapse’. A istina je i to da se MUP krajnje nekorektno poneo prema obavezi da me kao državnog funkcionera informiše o navodnoj ‘istini’ o tome ko su zaista bili moji ‘posetioci’”, rekao je Šabić.

Prema njegovim rečima, žalosna je realnost da državni funkcioner ako nije član vladajuće stranke, ne može računati na to da njemu ili članovima porodice državni organi pruže zaštitu, čak i ukoliko bi to bilo neophodno.

“Ali još gore od toga, nedopustivo je da visoki državni funkcioneri izmišljaju i plasiraju neistine na njihov račun, u krajnjoj liniji na račun institucija koju predstavljaju”, naveo je Šabić i napomenuo da nije član nijedne stranke.


Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.