Sa Grčkom i Mađarskom potpisan sporazum o priznanju sertifikata Srbije o revakcinaciji

Sa Grčkom i Mađarskom potpisan sporazum o priznanju sertifikata Srbije o revakcinaciji

Izvor: Pixabay.com

Izvor: Beta

05.05.2021

Kategorija: U fokusu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je postignut sporazum sa Grčkom i Mađarskom da se za revakcinisane građane prizna sertifikat Srbije koji će uz pasoš omogućiti da se putuje bez čekanja.

“Sa vladama Grčke i Mađarska postignut je sporazum da se prizna sertifikat Srbije o revakcinisanim građanima koji će uz pasoš omogućiti putovanje bez čekanja na granici, PCR testa i testa o antitelima”, rekao je Vučić, gostujući na televiziji Pink.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros na televiziji Pink i da će za sve građane koji su vakcinisani od države stići još jedan finansijska pomoć, a to je dodatnih 3.000 dinara, koje će dobiti svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja. Predsednik je dodao da će vakcinisani ljudi imati pravo na plaćeno bolovanje, dok oni koji nisu primili ni jednu dozu neće.

Dodao je da će se pregovarati i sa Egiptom i Turskom o priznavanju sertifikata.

Vučić je rekao i da će se bilateralni sporazumi o sertifikatu o revakcinaciji potpisati i sa Rusijom, Kinom, Albanijom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom.

“Gledaćemo da sporazume širimo i sa drugim zemljama”, rekao je Vučić.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.