Rudolf Cegledi ostaje predsednik opštine Senta uprkos preporuci Agencije za sprečavanje korupcije

Rudolf Cegledi ostaje predsednik opštine Senta uprkos preporuci Agencije za sprečavanje korupcije

Skupšina opštine Senta. foto: Janoš Teke

Objavio: Magločistač

27.04.2021

Kategorija: U fokusu

Odbornici Skupštine opštine Senta izglasali su danas poverenje predsedniku opštine Rudolfu Ceglediju, uprkos preporuci Agencije za sprečavanje korupcije, u kojoj je zatraženo od njega da pokrene glasanje za poverenje protiv samog sebe, jer je u dva navrata prekršio zakon, piše Sabad Mađar So, a prenosi portal Slobodna reč.

U pitanju je slučaj iz 2016. godine, kada je Fondacija „Cor Jesu“ podnela opštini prijavu na dva konkursa, koje je Cegledi potpisao, iako je u to vreme bio i član Upravnog odbora ove Fondacije, i drugi put kada je u dva navrata kao predsednik opštine potpisao odobrenje za donaciju ovoj Fondaciji.

Inicijativa Agencije za sprečavanje korupcije je odbijena jednoglasno. Članovi koalicije na vlasti koju čine SVM i SNS glasali su za poverenje Ceglediju, dok su članovi Građanskog pokreta za Sentu bili uzdržani.

Cegledi je juče rekao novinarima da su oba gore navedena programa protekla bez problema, „da od Fondacije niko nije uzeo ni dinar“ i da se „ništa nije dogodilo osim sukoba interesa“.

Cegledi je predsednik opštine Senta od 2012. godine, a kao predstavnik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) prošle godine je po treći put izabran za prvog čoveka opštine.

U Skupštini opštine Senta SVM ima 13 odbornika, Srpska napredna stranka (SNS) 10, a Zajedno za bolju Sentu i Građanski pokret za Sentu po tri predstavnika.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.