RISTIČEVIĆ IZVREĐAO I ISPSOVAO NOVINARKU VOICE-A (AUDIO)

RISTIČEVIĆ IZVREĐAO I ISPSOVAO NOVINARKU VOICE-A (AUDIO)

Objavio: Magločistač

28.12.2017

Kategorija: U fokusu

Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Marijan Rističević danas je grubo izvređao i ispsovao novinarku Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE).

Slađana Gluščević, izvor: autonomija.info

Nakon što ga je novinarka nazvala na mobilni telefon da mu postavi pitanja u vezi sa konkursom za nabavku poljoprivredne mehanizacije koji je raspisala Pokrajinska vlada, Rističević joj je rekao: “Ženo božja, otkud ti moj broj?

Nakon što mu je novinarka postavila još nekoliko pitanja, Rističević joj je, između ostalog, odgovorio: “Na šta ti ja ličim, na DS, da sam namontirao konkurs?”, a razgovor je završio psovkama: Marš u pi… materinu bezobraznu!”.

Potom je novinarki poslao i SMS poruku: “Nemoj više da me zovete i provocirate.”

Novinarka VOICE-a Slađana Gluščević kazala je agenciji Beta da za dve decenije, koliko se bavi novinarstvom, nikada tako nešto nije doživela.

“To je još jedan dokaz koliko su novinari u Srbiji stalno izloženi pritiscima i uvredama”, kazala je Slađana Gluščević.

Izvor: autonomija.info

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na teritoriji Vojvodine u 2017. godini na kojem je i Rističević dobio sredstva bio je otvoren samo četiri dana, o čemu su pisali pojedini mediji, dok su pojedine opozicione stranke zatražile objašnjenje takve odluke od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji ga je raspisao.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljivao po ovom konkursu bio je nešto veći od 156 miliona dinara, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosio je dva miliona dinara, ili pola miliona za priključnu mašinu.

U konkursu je, u delu gde je navedena potrebna dokumentacija, navedeno 15 tačaka, pa su opozicione partije postavile pitanje kako je moguće priložiti svu dokumentaciju na vreme i da li su odabrani kandidati imali spremnu dokumentaciju.

“Ovo je najkraći namešteni konkurs u istoriji konkursnog finansiranja”, ocenila je ranije u saopštenju za javnost Liga socijaldemokrata Vojvodine.

 

Izvor: Autonomija/Beta

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“RISTIČEVIĆ IZVREĐAO I ISPSOVAO NOVINARKU VOICE-A (AUDIO)”

István says:

Nije to nista covek samo je teo pokazati svoju kulturu i naravno podobnost za vrsenje svoju funkciju. Ovako skuplja glasove za svoju partiju ! Predsednik nase drzave trudi da napravi red i onda se desavaju ovakve sramne dogadjaje za svoju partiju za vladajuce klasu, nemoze On sve da kontrolise ali postoji ONI koje takve izigravanje najobicnijeg ljudskog ponasanja krse i sramoti citav nas pravni sistem,. Gde su nadlezni kojima je zadatak da takvu javnu otimanje sprece, zar spavaju ili i oni rade protiv nase Srbije ? Jer to je javna OTIMACINA naseg —narodnog novca verovatno na korist tajkuna, ili partijski ne radnika. Novinaru je i to zadatak da takave kriminalne dogadjaje javno iznesu,, pored puno pozitivni dela. Ovako se gubi ili dobijaju neki drugi izbore !

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.