REM objavio konkurse za Upravne odbore RTS-a i RTV-a

REM objavio konkurse za Upravne odbore RTS-a i RTV-a

Objavio: Magločistač

22.09.2020

Kategorija: U fokusu

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je danas konkurse za imenovanje šest članova Upravnog odbora (UO) Radiotelevizije Srbije (RTS) i šest članova UO Radio-televizije Vojvodine (RTV), objavila je Politika.

Članovi Upravnog odbora se imenuju iz reda uglednih stručnjaka iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanova javnog medijskog servisa, dok se za članove UO RTV imenuju lica koja žive i rade na području AP Vojvodine.

U oglasu se navodi da članovi UO ne mogu biti nosici javnih funkcija i funkcioneri u političkoj stranci, zaposleni kod pružaoca medijskih usluga, kao ni lica čije bi članstvo u UO moglo da dovede do sukoba interesa.

Članovi UO ne smeju obavljati usluge i druge poslove za ustanovu javnog medijskog servisa.

Mandat članova UO je pet godina i jedno lice može biti imenovano na tu poziciju najviše dva puta.

Članovi UO imaju pravo na naknadu za svoj rad u visini prosečne neto zarade u javnom medijskom servisu.

Predlozi se dostavljaju REM lično ili poštom u roku od 15 dana od objavljivanja konkursa u Službenom glasniku.

Izvor: FoNet

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.