PROTEST: PROFESORI DA OBJASNE KAKO SE BORITI PROTIV DIKTATURE

PROTEST: PROFESORI DA OBJASNE KAKO SE BORITI PROTIV DIKTATURE

Izvor: N1 (arhiva)

Objavio: Magločistač

28.04.2017

Kategorija: U fokusu

Učesnici 26. protesta protiv dikatature večeras oko 20.20 završili su protestno okupljanje u Beogradu na platou između zgrade Rekorata i Filozofskog fakulteta, uz najavu da će se u subotu, 29. aprila, okupiti ponovo ispred Doma Narodne skupštine.

“Nadamo se da će profesori i u praksi da nam pokažu ono što su nam objašnjavali u teoriji – kako se bori protiv diktature”, rekla je ispred zgrade Rektorata jedna od učesnica protesta preko megafona.

Prethodno se, nešto posle 18.00, stotinak građana okupilo ispred Doma Narodne skupštine Srbije, odakle su, nešto posle 19.00 krenuli, preko Terazija u protesnu štenju do zgrade Rektorata.

Tokom šetnje skandirali su “Hajte s nama” i “Izađite napolje”, a nosili su transparente na kojima piše “Protiv terora vlasti”, “Naša zemlja nama”, “Deca se odavno ne boje mraka”, “Porez plaćam za besplatno školstvo”, “Socijalizam, a ne varvarstvo”

Učesnici protesta su duvali u pištaljke i trubice, sa razglasa je puštena muzika, a u koloni ih je u jednom trenutku bilo oko 150.

Na skupu nije bilo uniformisane policije, saobraćajci su regulisali saobraćaj, a bili su primetni policajci u civilu.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Učesnici protesta traže smenjivanje “političke elite”, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i smenjivanje “svih korumpiranih funkcionera”.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.