Protest građana u Novom Pazaru, traže odgovornost za veliki broj umrlih od korone

Protest građana u Novom Pazaru, traže odgovornost za veliki broj umrlih od korone

Novi Pazar, izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Objavio: Magločistač

05.07.2020

Kategorija: U fokusu

Stotinak Novopazaraca okupilo se danas ispred zgrade Gradske uprave protestujući zbog lošeg stanja zdravstvenog sistema u tom gradu i sve većeg broja obolelih i umrlih od korona virusa.

Noseći maske i poštujući fizičku distancu, okupljeni su nosili transparente sa natpisima “Hvala doktorima herojima”, “Hvala lekarima iz Kragujevca i Kraljeva”, “Hvala Turskoj”, “Hvala Bosno”, “Hvala dijasporo”, “Hvala Novače i Ademe”.

Učesnici skupa su nosili i transparente “Mi nismo građani drugog reda”, “Gde je krizni štab”, “Gde je gradska vlast”, “Zašto ste krili istinu” i “Zar su izbori važniji od života”, tražeći odgovornost lokalnih i državnih funkcionera.

Jedan od organizatora skupa Izet Rizović kazao je da su se građani okupili jer se “ne mire sa trenutnom situacijom” i dodao da skup predstavlja “vapaj za vazduh i život koji je prethodnih dana u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu postao bezvredan”.

“Mi dižemo glas i pitamo zašto se krila istina od nas i zašto je preča vlast od ljudskih života. Ovde smo u ime onih čiji su životi mogli biti spašeni i kako bismo spasili živote onih koji su u bolnicama širom Sandžaka i Srbije”, rekao je Rizović.

Dodao je da pružaju punu podršku lekarima herojima koji svakodnevno, u teškim uslovima, rizikujući svoje, čine sve da spasu živote drugih.

“Napolje sa politikom iz bolnica, jer je ona, uz korupciju, dovela do kolapsa zdravstvenog sistema. Hvala lekarima iz Kragujevca, Kraljeva i ostalih gradova Srbije, hvala vojnim lekarima”, kazao je Rizović.

On je zatražio da “odgovorni za smrt velikog broja ljudi u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru budu procesuirani”.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.