PROGRAMSKI SAVET RTV-A: POLITIČKO-IDEOLOŠKA SELEKCIJA NA JAVNOM SERVISU

PROGRAMSKI SAVET RTV-A: POLITIČKO-IDEOLOŠKA SELEKCIJA NA JAVNOM SERVISU

Objavio: Magločistač

19.05.2016

Kategorija: U fokusu

Diferencijacija nepodobnih je svojevremeno donela katastrofalno loš kvalitet programa i potpuni gubitak auditorijuma, navodi Programski savet Radio-televizije Vojvodine u današnjem saopštenju za javnost.

Programski savet Radio-televizije Vojvodine iskazao je svoju zabrinutost za drastične mere koje se sprovode na RTV-u ističući da takve mere “ne mogu, a da ne ostave ozbilje i negativne posledice na funkcionisanje Javnog servisa”.

U saopštenju za javnost koje je Programski savet danas poslao medijima objašnjava se da Progamski savet nije bio obavešten da dosadašnja programska koncepcija Radio-televizije Vojvodine nije bila adekvatna ulozi pokrajinskog javnog servisa, niti da je Savet bio obavešten o njenoj alternativi, i dodaje se da način na koje su promene rađene podsećaju na “političko-ideološke selekcije” i na “diferencijaciju nepodobnih, koja nam je svojevremeno donela katastrofalno loš kvalitet programa i potpuni gubitak auditorijuma”.

“Programski savet očekuje da Upravni odbor i novoimenovani urednici saopšte argumente – kriterijume za dosadašnje smene, jer način na koji su obavljene ostavlja prostora za dalje medijske spekulacije koje urušavaju ugled RTV-a i, između ostalog, obesmišljavaju rad Programskog saveta”, ističe se u saopštenju.

Izvor: Autonomija

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.