PRIVEDEN OSUMNJIČENI ZA PRETNJE GLAVNOM UREDNIKU BETE I DIREKTORU TV N1

PRIVEDEN OSUMNJIČENI ZA PRETNJE GLAVNOM UREDNIKU BETE I DIREKTORU TV N1

Objavio: Magločistač

29.03.2019

Kategorija: U fokusu

Pripadnici policije u Beogradu identifikovali su i priveli 49-ogodišnjeg muškarca za koga se sumnja da je Draganu Janjiću, glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta, uputio preteću SMS poruku. Isti čovek, navodi se, ispitan je povodom pretnji direktoru N1 Jugoslavu Ćosiću.

„Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena. Ništa strašno kao u RTS, demokratski izraženo nezadovoljstvo“, navedeno je SMS poruci koju je dobio glavni i odgovorni urednik Bete.

Uhapšeni muškarac je, kako je saopšteno iz MUP-a, nakon privođenja rekao da Janjića poznaje dugo, da su prijatelji i da mu nije pretio, već upozoravao šta može da se dogodi.

Policija je o svemu obavestila Prvo osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se o navedenom dostavi izveštaj nadležnom tužiocu, radi odluke o daljem postupanju.

Takođe, sumnja se da je isti čovek 18. marta ove godine zvao i direktora televizije N1 Jugoslava Ćosića kome se predstavio kao službenik Vlade SAD i od njega tražio „dokaze da je napad na Novom Zelandu povezan sa Srbijom ili će mu biti uskraćen ulazak u SAD“.

Policija ga je ovim povodom privela i sa njim obavila razgovorom o čemu je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo kome je dostavljen izveštaj povodom ovog događaja.

 

Izvor: (N1)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.