PRIJAVLJIVANJE ZA JEDNOKRATNU NOVČANU POMOĆ OD 100 EVRA POČEĆE 15. MAJA

PRIJAVLJIVANJE ZA JEDNOKRATNU NOVČANU POMOĆ OD 100 EVRA POČEĆE 15. MAJA

Izvor: cnbc.com

Objavio: Magločistač

11.05.2020

Kategorija: U fokusu

Prijavljivanje za jednokratnu novčanu pomoć države u dinarskoj protivvrednosti od 100 evra punoletnim građanima Srbije počeće 15. maja i trajaće do 5. juna, a penzioneri i korisnici novčane socijalnu pomoć ne moraju da se prijavljuju jer će njima novac biti automatski uplaćen, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Za tu pomoć moći će da se prijave svi punoletni državljani Srbije, na dan 24. april ove godine, kada je Vlada Srbije donela uredbu o isplati 100 evra, i koji imaju aktivno prebivalište na teritoriji Srbije sa važećom ličnom kartom.

Prijavljivanje je preko portala Uprave za trezor ili telefonom preko kontakt-centra, čiji će broj biti objavljen neposredno pred početak prijave 15. maja.

Građani će ostavljati JMBG, registarski broj važeće lične karte i naziv banke kod koje je otvoren račun ili žele da im bude otvoren račun.

Ukoliko primalac penzija ili primalac novčane socijalne pomoći nema tekući račun, biće mu u tu svrhu otvoren jednokratni namenski račun u Banci Poštanska štedionica, koji će biti ugašen nakon što podigne novac.

Ako građani koji se prijave za pomoć nemaju tekući račun, treba da se pri podnošenju prijave izjasne u kojoj banci žele da im se otvori jednokratni namenski račun, bez troškova.

Namenski račun će, kada novac sa njega bude podignut, biti ugašen.

 

 

 

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.