PRETNJE DIREKTORU N1 JUGOSLAVU ĆOSIĆU

PRETNJE DIREKTORU N1 JUGOSLAVU ĆOSIĆU

Jugoslav Ćosić, foto: N1

Objavio: Magločistač

16.03.2019

Kategorija: U fokusu

Sinoć u 19.14 časova, direktora televizije N1 Jugoslava Ćosića na službeni telefon N1 pozvala je osoba koja se predstavila kao službenik vlade SAD. Legitimisala se kao saradnik iz odeljenja „Homeland security“.

Poziv je, kako je direktoru N1 predočeno, bio u vezi sa izveštavanjem N1 Srbija o terorističkom događaju na Novom Zelandu u kom je ubijeno 49 ljudi.

U tom razgovoru osoba koja se nije predstavila imenom, već kao službenik američke vlade, zahtevala je od direktora N1 da objasni izveštavanje N1 o tragičnom terorističkom događaju, sugerišući da se iz izveštaja N1 može zaključiti da N1 ima dokaze da je napad u Novom Zelandu povezan sa „terorističkom bazom“ u Srbiji.

Od direktora N1 ultimativno je, u tom razgovoru, zahtevano da te dokaze predoči, usmeno ili pismeno na e-mail adresu koja će mu biti poslata „u roku od dva sata“. U suprotnom zaprećeno mu je da će mu biti uskraćen ulazak u SAD.

U razgovoru mu je, takođe, predočeno da je način na koji N1 izveštava o zbivanjima u SAD, uperen protiv predsednika SAD Donalda Trampa zbog „300 negativnih izveštaja“ koje je o predsedniku SAD objavio N1 u sva tri centra – Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.

Nakon telefonskog poziva, o sadržaju razgovora, obavešteni su advokati N1 koji će preduzeti neophodne pravne radnje kako bi državni organi Srbije preduzeli istragu o ovom događaju.

Piše: N1

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.