PREDSTAVNICI NDNV-A IZLOŽENI NOVOM TALASU PRETNJI: DRŽAVA TOLERIŠE NASILJE

PREDSTAVNICI NDNV-A IZLOŽENI NOVOM TALASU PRETNJI: DRŽAVA TOLERIŠE NASILJE

Objavio: Magločistač

10.03.2020

Kategorija: U fokusu

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da su predstavnici tog udruženja ponovo izloženi “talasu etiketiranja i crtanju mete na čelo” i ocenilo da država toleriše nasilje nad novinarima i medijskim radnicima.

“Izvršni direktor NDNV-a Veljko Milić je na jednom sajtu, koji je već ranije napadao naše novinare i saradnike, označen kao ‘đavolji advokat’ koji tuži ‘patriote’, i koji je aktivan u NDNV-u ‘koji je separatistička organizacija’. Osuđujemo i objave Gorana Davidovića, vođe zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj, koji na društvenim mrežama direktno targetira programskog direktora NDNV-a Dinka Gruhonjića kao neprijatelja Srbije”, naveo je NDNV u saopštenju.

Ocenili su da takve laži i napadi samo služe kao podstrek onima koji profesionalizam vide kao problem i koji takvim korišćenjem javnog prostora podstiču mržnju i nasilje.

“NDNV neće dozvoliti dalje narušavanje ugleda naših saradnika i same organizacije i preduzeće odgovarajuće pravne korake kako bi svi oni koji rade sa našim udruženjem bili zaštićeni od ovakvih napada”, poručuje se u saopštenju.

NDNV je upozorio nadležne organe u Srbiji da ćutanjem na otvorene fašističke pretnje novinarima i drugim javnim ličnostima u zemlji zapravo “omogućavaju eskalaciju nasilja u društvu čije razmere mogu da budu nesagledive”.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.