PRAVNI TIM SAŠE JANKOVIĆA DOBIO VIDEO O PRISILJAVANJU GRAĐANA DA GLASAJU ZA VUČIĆA

PRAVNI TIM SAŠE JANKOVIĆA DOBIO VIDEO O PRISILJAVANJU GRAĐANA DA GLASAJU ZA VUČIĆA

Izvor: Facebook

Objavio: Magločistač

28.03.2017

Kategorija: U fokusu

Pravni tim predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je danas da im se svakodnevno javlja po nekoliko desetina zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama, koji tvrde da ih rukovodioci prisiljavaju da se obavežu da će glasati za Aleksandra Vučića i da postoji i video zapis o tome sa nekima od tih ljudi.

Na konferenciji za novinare Vesna Rakić Vodinelić i Miloš Marković rekli su da su se Jankovićevom pravnom timu juče obratile dve žene iz preduzeća Lasta, koje su im prenele da ih neposredni rukovodioci prisiljavali da se pismeno obavežu da će na izborima glasati za Vučića.

Oni su naveli da ih je i nekoliko vozača tog preduzeća obavestilo da su morali da voze autobuse na mitinge Srpske napredne stranke, a da su zbog toga otkazane neke gradske i prigradske linije.

Vesna Rakić Vodinelić je kazala da je snimljen video materijal sa tim ženama, ali da se na tom snimku ne vide njihova lica i da im je glas izmenjen zbog straha od gubitka posla.

Ona je rekla i da nema razloga da ne veruje tim osobama dodvaši da su te osobe same javile u Jankovićev izborni štab.

Vesna Rakić Vodinelić i Miloš Marković su naveli i da će od tih osoba zavisiti da li će Jankovićev pravni tim podneti krivične prijave protiv odgovornih.

“Da li ćemo podneti krivične prijave, isključivo zavisi od volje građana, odnosno da li će to što su rekli ponoviti pred javnim tužiocem”, rekao je Marković.

On je rekao i da Jankovićev izborni štab svakodnevno dobija od građana, i telefonom i mejlom, prijave da ih prisiljavaju da glasaju za Vučića, dok je Vesna Rakić Vodinelić kazala da takvih prijava ima “nekoliko desetina dnevno”.

Ona je navela i da je Republička izborna komisija donela uputstvo o glasanja na predsedničkim izborima na Kosovu, koje je suprotno odluci Ustavnog suda Srbije iz 2016. godine.

Objasnila je da je po odluci Ustavnog suda predviđeno da se glasovi građana na Kosovu broje na biračkim mestima, a po uputstvu RIK-a da se transportuju do Raške i Vranja i tu broje.

“Neću da tvrdim da će biti izborne krađe ali uputstvo RIK-a omogućava i olakšava izbornu prevaru”, ako do nje dođe, rekla je Rakić Vodinelić.

Ona je rekla i da se o odluci Ustavnog suda ne može glasati i da se mora poštovati, ocenivši da je to “kao da glasamo da li je sneg crven ili beo”.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.