Poverenica: Institucije treba da rade svoj posao u slučaju Dragana Markovića Palme

Poverenica: Institucije treba da rade svoj posao u slučaju Dragana Markovića Palme

Brankica Janković, izvor: Medija centar Beograd

Izvor: Beta

28.04.2021

Kategorija: U fokusu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da u slučaju predsednika Jedinstvene Srbije i poslanika Dragana Markovića Palme institucije treba da rade svoj posao, a ako to ne čine da se pozovu i pitaju zašto ga ne rade.

Janković je povodom optužbi Markovića za podvođenje žena i maloletnica u Jagodini rekla za RTS da tu nema mesta senzacionalizmu jer treba misliti o tome da neka od devojčica ili žena još uvek razmišlja da li da prijavi ili ne.

„Radi se i o maloletnoj deci. Najmanje što možemo da uradimo je da te žene podržimo“, rekla je Janković.

Govoreći o reklami Privredne komore Srbije (PKS) kojom su, kako su naveli iz PKS, želeli da promovišu Srbiju i srpske proizvode, a u javnosti su izrečene kritike, Janković je rekla da ta reklama ne izgleda kao da je povezana sa domaćim proizvodima.

„Previše je erotizovana. Previše erotike i svođenje žene na objekat“, rekla je Janković.

Ukazujući na slučaj porodilje Snežane Pešović iz Beograda, koja je dobila otkaz na poslu iako je sama plaćala doprinose, Poverenica je istakla da je tu reč o drastičnom kršenju svih ljudskih prava.

„Nema dileme da žena mora biti zaštićena. Šta to znači – da kada ste u drugom stanju ne treba da tražite posao. To su najčešće slučajevi diskriminacije na tržištu rada“, navela je Janković.

Kako su ranije objavili mediji, Pešović je, dok je bila trudna, morala sama da plaća doprinose kako bi je poslodavac prijavio, a onda je ipak dobila otkaz.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.