Poreska uprava počela masovno da šalje pozive frilenserima, najavljen protest ispred Vlade

Poreska uprava počela masovno da šalje pozive frilenserima, najavljen protest ispred Vlade

Objavio: Magločistač

29.12.2020

Kategorija: U fokusu

Udruženje radnika na internetu najavilo je protest ispred Vlade Srbije u sredu, 30. decembra, u 17 časova, jer je, navode iz ove organizacije, počelo masovno slanje poziva od Poreske uprave.

“Na stotine nas upravo dobija pozive od Poreske uprave, koja je odlučila da nam otme sve što smo zaradili i što nemamo odakle da platimo.Počeli su masovno slanje poziva samo par dana pred Novu godinu kako bi mogli da nas oporezuju za ukupno 6 godina! Okupimo se ispred zgrade Vlade u što većem broju kako bismo snažno i solidarno rekli NE uništavanju svih nas”, stoji u saopštenju za javnost kojim se radnici na internetu pozivaju na sutrašnji protest ispred Vlade Srbije.

Zahtevi koji se upućuju nadležnima u Vladi su da se obustave postupci poreske kontrole, donošenja i izvršavanja poreskih rešenja “po neodrživom i neadekvatnom poresko-pravnom tretmanu” za fizička lica koja su ostvarila prihode iz inostranstva, te da otpočnu pregovori i dijalog o pravnom statusu radnika na internetu, definisanju strukture i finansijskih stopa poreza i doprinosa.

Inače, kako prenosi Nova ekonomija, a kažu iz ovog Udruženja, svaka poreska jedinica u Srbiji dobila je po 50 imena frilensera kojima treba da uputi poziv za poresku kontrolu. 

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.