POKRET PODRŽI RTV: PONOVO IZLAZIMO NA ULICE

POKRET PODRŽI RTV: PONOVO IZLAZIMO NA ULICE

Objavio: Magločistač

04.05.2017

Kategorija: U fokusu

Pokret Podrži RTV najavio je danas da će ponovo organizovati ulične proteste, jer se navršilo tačno godinu dana od početka politički motivisanih smena urednika i novinara na Radio-televiziji Vojvodine (RTV), zbog kojih je taj pokret i osnovan.

Oni su u saopštenju za javnost naveli da se u poslednjih godinu dana v.d. rukovodstvo na RTV-u “bez prestanka obračunava sa slobodnomislećim novinarima”.

“Desetine novinara su otpušteni ili premešteni, a emisije po kojima je RTV bio prepoznatljiv, poput ‘Radara’, ‘U nedostatku dokaza’, ‘Prostor i ja’ i ‘Alarm’ su ukinute pod različitim izgovorima”, naveo je Pokret Podrži RTV i dodao da je redakcija više puta nagrađivanog omladinskog O radija smanjena za polovinu saradnika, čime je rad i opstanak tog radija doveden u pitanje.

Prema njihovim rečima, nebalansirano izveštavanje, ignorisanje pojedinih vesti i događaja, skandalozna kršenja novinarskih standarda i izmišljanje vesti u programu RTV-a rezultirali su padom gledanosti i poverenja građana u taj javni servis, što potvrđuje najnovije istraživanje agencije Ninamedija, u kojem se navodi da je RTV “na dnu liste gledanosti sa tek jedan odsto ispitanika koji su rekli da gledaju RTV”.

Na današnji dan pre godinu dana, smenjen je direktor programa RTV-a Slobodan Arežina, koji je potom podneo tužbu protiv tog javnog medijskog servisa, u kojoj tvrdi da Upravni odbor nije imao osnova za njegovu smenu.

Pokret Podrži RTV nije precizirao kada će ulični protesti biti organizovani, ali je naveo da će nastaviti da insistira na neopozivim ostavkama članova Upravnog odbora i rukovodstva RTV-a.

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) danas je objavio da je Sindikat Nezavisnost na RTV-u podneo prijavu Inspekciji rada protiv pokrajinskog javnog servisa zbog angažovanja više od stotinu radnika “na crno”.

Taj sindikat tvrdi da će u periodu od 1. do 5. maja oko 100 radnika RTV-a praktično raditi na crno jer u tom periodu neće imati zaključen ugovor o radu, navodi VOICE.

Izvor: Autonomija

Podelite sa prijateljima:

2 Komentara na
“POKRET PODRŽI RTV: PONOVO IZLAZIMO NA ULICE”

Julienne says:

Somborka . Podrzavamo RTV

Julienne says:

Postovani,
Ponovo Izlazite na ulice. Novi Predsednik Francuske Macron Je dao poruku celom svetu da je sve moguce. Svi zajedno Narod i Politicke stranke Francuske su trazili promenu. Nisu dozvolili da dodje LE Pen Extremista i Diktatura. To pokazuje mudrost Naroda. Nas narod nezna sta je Demokracija u Srbiji. Nas narod je dobar ali je naiva. Borite se za Demokraciju i protiv korupcije . Ja imam dva drzavljanstva. Kad trazim posao u Francuskoj niko me ne pita kojoj stranki pripadam . A u Srbiji ??? Trba da pripadas stranki koja je na vladi da bi dobio posao . Sramota ;U Kom veku mi zivimo. Borite se Svaki dan . U Srbiji i moras da se boris svaki dan . Jer ima naroda koji su gladni. A nase Politicare vidis stalno po koktelima. Sto je naj gore Vucic Je zauzeo medije . Svaki dan kad upalimo TV je na televizeiji u Srbiji . U dryugim Drzavama politicari su u medijima samo kad je potrebno. Imajuci iskustva sa nasim medijima Zakljucila sam da zavise od vlade Srbije. U medijima nije Demokracija. Pa to je jedino narodu ostalo od ove krize da moze slobodno da se izjavi. Ima koji su uzeli rizik i objavili moj slucaj . Koji je pravedan sa svom dokumentacijom. Ja im se zahvaljujem . A ima koji nisu smeli da uzmu taj rizik ali i njih razumem jer sigurno da bih izgubili svoje radno mesto. PODRZAVAM RTV . Podrzavam Gradjanski Front . Treba biti umetnik ziveti u Srbiji

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.