POČEO PROTEST VOJSKE, POLICIJE I STUDENATA

POČEO PROTEST VOJSKE, POLICIJE I STUDENATA

Foto: Twitter – Slaviša Lekić

Objavio: Magločistač

08.04.2017

Kategorija: U fokusu

Okupljanje članova Policijskog i Vojnog sindikata Srbije, koji protestuju nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu, počelo je u podne ispred Vlade Srbije.

Njima su se danas pridružili i građani, mahom mladi koji šesti dan protestuju nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije.

Okupljeni nose državne i sindikalne zastave, kao i transparente “Oteli su mi stan, smanjili penziju, šta je sledeće”, “Tuđe nećemo, svoje ne damo”, “Protiv dikskriminacije”, “No pasaran”, “Hoćemo da živimo, ne da preživljavamo”, “Protiv diktature kapitala”…

Sa razglasa se čuje pesma “Sistem te laže”. Saobraćaj u Nemanjinoj i Kneza Miloša je obustavljen.

Protestu vojnog i policijskog sindikata pridružili su se i mladi koji od ponedeljka protestuju i traže smenu članova Republičke izborne komisije, Regulatornog tela za elektronske medije, urednika Radio-televizije Srbije, predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i sređivanje biračkog spiska.

Sindikati vojske i policije najavili su da će danas zatražiti od vlade poštovanje Zakona o radu i popravljanje stanja u Vojsci Srbije koju po njihovim navodima, “svakog dana napuste četiri pripadnika”.

Protest Policijskog i Vojnog sindikata Srbije podržala je i Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” navodeći da se njegovi učesnici bore protiv “namere vlasti da policiju i vojsku privatizuje, instrumentalizuje i pretvori u svoje partijske jurišnike”.

Prema ranijim najavama, učesnici protesta trebalo bi da održe i šetnju do zgrade Ministarsta unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.