PIK: VEĆA IZLAZNOST U VOJVODINI ZA OKO ČETIRI ODSTO U ODNOSU NA 2012. GODINU

PIK: VEĆA IZLAZNOST U VOJVODINI ZA OKO ČETIRI ODSTO U ODNOSU NA 2012. GODINU

Foto: Magločistač

Objavio: Magločistač

24.04.2016

Kategorija: U fokusu

Ukupna izlaznost do 14 sati u Vojvodini je 29,54 odsto, što je za oko četiri odsto više u odnosu na izbore iz 2012. godine, saopštila je danas predstavnica Pokrajinske izborne komisije Jelena Zlojutro.

Najviša izlaznost zabeležena je u Novoj Crnji, 44,11 odsto, a najmanja u Kanjiži 18 odsto, kazala je Jelena Zlojutro na konferenciji za novinare. Kako je rečeno u PIK-u, 2012. godine u ovo vreme je bila 25,9 odsto.

Po okruzima je najviša izlaznost zabeležena u Južnobačkom OKRUGU, 34,71 odsto, dok je u Novom Sadu izlaznost 25,5 odsto.

Najmanja izlaznost je u Severnobanatskom okrugu, 22,26 odsto, u Zapadnobačkom okrugu 28,82, u Sremskom 31,78, u Severnobačkom 27,58, u Južnobanatskom 27,89 i u Srednjobanatskom okrugu 34,51 odsto.

Jelena Zlojutro je navela da je u mestu Zmajevo PIK dobio podatak da je na biračkom mestu 24 prekinuto glasanje jer je birač ušao na biračko mesto sa zaoukruženim listićem.

“Glasanje je nastavljeno, a šta se tačno desilo konstatovano je u zapisniku”, kazala je Jelena Zlojutro.

Izvor: Autonomija

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.