PARADA PONOSA: BORBA JOŠ UVEK TRAJE – PRIDRUŽI SE

PARADA PONOSA: BORBA JOŠ UVEK TRAJE – PRIDRUŽI SE

Izvor: parada.rs (arhiva)

Objavio: Magločistač

30.06.2019

Kategorija: U fokusu

Učesnici pete Parade ponosa, održane juče u Beogradu, pod naslovom „Borba još uvek traje – pridruži se“, istakli su da su se okupili da bi izvršili pritisak na državu da obrati pažnju na LGBT zajednicu.

Učesnici parade nosili su parole „Imam pravo da volim koga hoću“, „Voli tvoje LGBT prijitelje“, „Hoću život dostojan čoveka“.

Nedaleko od učesnika parade okupila se manja grupa mlađih ljudi, protestujući s velikim transparentom „Dogodine u Prizrenu“.

Učesnici parade prošetali su cetrom Beograda uz obezbeđenje policije sa opremom za razbijanje demonstracija.

Član Organizacionog odbora Parade ponosa Predrag Azdejković je rekao da, pre svega, traže zakonsku regulativu istopolnih partnerstava i da državni službenici budu obučeni da bi bili „tolerantniji“ u radu sa LGBT zajednicom.

Po njegovim rečima, to se naročito donosi na lekare i nastavnike.

Azdejković je rekao da su potrebna veća budžetska davanja za rad LGBT organizacija i dodao da je „Vlada za vreme Ane Brnabić smanjila ta davanja“.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

2 Komentara na
“PARADA PONOSA: BORBA JOŠ UVEK TRAJE – PRIDRUŽI SE”

anonimni says:

Dogodine u Prizrenu ! Zasto trebate od svake situacije , od svake manifestacije praviti nacionalisticko, sovinisticko pitanje ispade, sta cete sa time postice nista pozitivno samo to da stanovnici — siptari da omrze svu omladinu i ne samo omladinu Vase rase i stanovnike Srbije, kome je to potrebno Srbiji ( normalnim stanovnicima ni najmanje ) a zelite prikljuciti Kosovo Srbiji, kada ce Takvima — Vama biti jasno da taj voz davno otisao, to pitanje sluzi samo zakrcenim mozgovima za postizanje popularnosti i za zaradu na radnim mestima koju zbog toga i iskoricavaju druge, pametne predloge niti mogu niti znaju predloziti samo zvacu i zvacu propale teme nacionalisticke teme. Zelite njih prikljuciti i unapred stavite u gradjane petrog reda i zahtevate da rade i proizvode za Srbiju i koristite sve mogucnosti da njih ponizite, gde je tu logika i pamet ( ciri–pipi–semenki ) Valjda ne mislite da ce Oni i boriti za prosperitet Srbiji u sastavu Srbije. Inace pametni novinari i takvi kakvi ste vi takve podrugljive metode koriste i prema drugim manjinama i drzavama – Predsednici To Vama Bratstvo a to je samo radi i daj proizvodi. Politiku ne mogu voditi na ulici niti laici, Prepustite to Predsedniku i Premijerki ali nazalost ni Oni Vama ne odgovaraju. Kosovari ce sami resiti da-li njima treba povorka LGBT zajednice ili ne u svojoj Zajednici .

anonimni says:

Ja pusim cak i onda kad spavam PUSI I TI ja sam stalno pijan PIJ I Ti ja stalno drogiram DROGIRAJ I TI ja stalno trazim pomoc treba za sve droge cigarete, ljuta rakija vino pivo i tako dalje. ako LGBT ima pravo za neki pomoc onda imaju i svi ovi Ana Brnabic smanjila pomoc dobro je i uradila . Budite i Vi kao svi ostali zasto te povorke, zasto reklama zasto te manifestacije ZIVITE Vas zivot kao svi ostali Nije to parada ponosa nego parada isticanja to nije nikakav ponos nego to je Vas zivot koja ostale ne ili nozda da intereszje ali bez tih nepotrebni isticanja. Nemojte ponasati kao pusaci i verglati zapali, zapali, zapali da unistis zravlje sebi svojoj deci i porodici. Ili pijanci pij, pij pij jer alkohol unisti zdravlje, porodicu, postajes gluplji, i pasces u bedu. I VI trazite Pridruzi se zasto to trebate, zivite svoj zivot kakav Vama odgovara bez reklame, bez manifestacija, te povorke nisu znak demokracije, ljudske slobode to su neka svaki produzi po svome nahodjenju sta su …… !

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.