Panić: Procenat smrtnosti od posledica kovida-19 sigurno veći nego što to prikazuje vlast

Panić: Procenat smrtnosti od posledica kovida-19 sigurno veći nego što to prikazuje vlast

Izvor: Pixabay.com

Izvor: Beta

28.05.2021

Kategorija: U fokusu

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić ponovio je danas da je procenat smrtnosti od posledica virusa kovid-19 “sigurno veći” nego što to prikazuje vlast.

“Ima za to dokaza i lako je to dokazati. Ta radna grupa, koja je formirana, to bi mogla da uradi za vrlo kratak period”, naveo je Panić za N1.

On je rekao da je gotovo siguran da je formiranje Radne grupe za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije, “predizborno sredstvo”.

“Ta Radna grupa nije potrebna kada bi se otvorile informacione baze i kada bi se dozvolio pristup podacima koji bi morali da budu javni”, naveo je.

Kazao je da se ti podaci tiču zdravlja i života građana i stoga ih niko ne može proglasiti tajnim, ali u Srbiji se ne može doći ni do kakve situacije.

“Ja vam garantujem da ova vlast neće sprovestio adekvatnu i pravu naučno transparentu procenu onoga šta se dešavalo tokom epidemije”, istakao je Panić.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.