Pančić o smeni Tonković i Bogavac: Oblatiti i najuriti nekoga ko je kvalitetan

Pančić o smeni Tonković i Bogavac: Oblatiti i najuriti nekoga ko je kvalitetan

Teofil Pančić, foto: Magločistač (arhiva)

Izvor: Beta

26.12.2020

Kategorija: U fokusu

Kolumnista Teofil Pančić kazao je da je novi gradski sekretar za kulturu i informisanje u Šapcu Miroslav Mijušković, koji je sa čelnih mesta pozorišta i muzeja u tom gradu smenio Minju Bogavac i Nelu Tonković, “ranije cenzurisao kolumne” u novosadskom listu Dnevnik.

“Kada se (Mijušković) pojavio u Dnevniku jedne subotnje večeri i doslovno s preloma skinuo moju kolumnu, kao i onu Đorđa Randelja, moje kolege u Dnevniku bile su tim cenzorskim postupkom bez presedana toliko konsternirane da su zanemele od šoka, što ih je sprečilo da protestuju, da se suprotstave… Niko, dakle, nije rekao ništa”, napisao je Pančić u kolumni za portal Autonomija. 

Dodao je da je pre toga sedam godina, od 2006. do 2013. godine, pisao kolumne za novosadski Dnevnik i da ih je napisao više od 300. 

“Imali smo osam godina da upoznamo i tehniku i suštinu naprednjačkog ponižavanja ljudi i rastakanja i uništavanja institucija, tako da odavno niko ne bi trebalo da se čudi bilo čemu što stigne s te strane, koja se ponaša kao zloćudna bolest u ubilačkoj ofanzivi kroz ceo društveni organizam. Kada su nedavno osvojili Šabac… naprednjaci nisu učinili ništa što već nisu isprobali mnogo puta ranije, i što neće činiti još tačno onoliko dugo dok društveni organizam ne pronađe način da razvije imunitet na njih”, napisao je Pančić. 

Dodao je da u tom smislu ni smene Bogavac i Tonković nisu ništa novo.

“Mehanizam mrvljenja kostiju i rastakanja mesa je rutinski, a cilj je uvek isti: oblatiti i najuriti nekoga ko je kvalitetan i istaknut u tome što radi, a potom na njegovo mesto dovesti nekoga anonimnog i po dometima beznačajnog, ali poslušnog”, ocenio je Pančić.

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“Pančić o smeni Tonković i Bogavac: Oblatiti i najuriti nekoga ko je kvalitetan”

anonimni says:

Cilj je uvek isti najuriti kvalitetnog potom na njegovo mesto dovesti nekog beznacajnog ali poslusnog. Koga treba taj poslusan da slusa – pa njegovog naredbodavca koji mu placa i tako drzi pod uticajem naravno oni to nece priznati naprotiv ko tako nesto misli kazace on je fasista i tako sa izmisljenim recima trudice da se onog diskvalifikuje, nikako sa dokazima jer njegov laz nemoze dokazati, primitivci to i ne zele i njima i netreba, Takvom ili takvima treba neka polu recenica ili samo jedan rec na cemu ce se zvavoljit, naprimer da ja koristim takve primitivne reci ili recenice kao sto ponekad od primitivaca mogu procitati kao primer koristicu izmet On ili oni ce na tome satima zvavoljiti i bice prezadovoljan ili (ni ). Ko to placa Vlast ne jer njima to netreba Oni rade i glupostima netreba da zamaraju ni sebe ni stanovnistvo. Svima nama treba da bude jasno da sve te bezkicmenjake sve jedno u cijem sastavu ili partiji mozda ko bajagi samostalni ali zbog njih uvek se napada partija na vlasti jer je i ona puna sa karijeristima placa gospodin Soros, kome sada ozbiljno uljuljan ugled i trudi se da to ponovo uspostavlja zbog toga zele rusiti svakog ko misli jos vise ako i slobodno osudi njegove zlo dela, sa radom ili recima dokazuje koji je pravi put i sta je buducnost Srbije, rad ne blabla.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.