OSNOVAN POKRET SAŠE JANKOVIĆA “SLOBODNI GRAĐANI SRBIJE”

OSNOVAN POKRET SAŠE JANKOVIĆA “SLOBODNI GRAĐANI SRBIJE”

Foto: Đorđija Aksentijević, Facebook

Objavio: Magločistač

21.05.2017

Kategorija: U fokusu

U Beogradu osnovan pokret “Slobodni građani Srbije” za čijeg je predsednika izabran bivši zaštitnik građana i predsednički kandidat Saša Janković.

Osnivačkoj skupštini prisustvovala su 62 osnivača pokreta, među kojima su i glumac Nikola Đuričko, muzičari Vlado Georgiev i Vasil Hadžimanov, advokat Božo Prelević i sociolog Ratko Božović.

Potpisan je osnivački akt i usvojen je statut pokreta, dok je za predsednika izabran Saša Janković kojeg su podržali svi prisutni, osim njega samog koji je bio uzdržan.

“Sada imamo posla. Pokret će vratiti osmeh na lica građana i građanki. Radićemo i uraditi uspešan posao. Okupili smo se zarad ozdravljena društva koje je duboko podoljeno. Imamo mnogobrojne ciljeve koje ćemo ispuniti zahvaljujući demokratičnosti koju smo i danas, ovde na osnivačkoj skupštini, pokazali. Ustav zavisi od svakog pojedinačno i od svih nas zajedno. Počastvovan sam što sam izabran za predsednika pokreta i verujem da ćemo vrlo brzo reći da je Srbija bolje mesto za život”, poručio je Janković.

Janković je novinarima rekao da će sarađivati sa svima koji dele ciljeve pokreta, ali ne i sa onima koji otvoreno ili prikriveno podržavaju politiku aktuelne vlasti.

Prema njegovim očekivanjima, pokret će se širiti, ali je Janković istakao da neće dozvoliti da se na bilo koji nači okrnji ili diskvalifikuje jezgro koje je danas formirano. On je najavio formiranje etičke komisije pokreta i otvaranje kancelarija u svim mestima u Srbiji.

“Danas je formiran Nacionalni pokret”, kazao je Janković i istakao da su osnivačkoj skupštini pored predstavnika iz Beograda prisustvovali i predstavnici iz Bora, Niša, Leskovca.

“Uspeh zavisi od svakog od nas zajedno, ali i svih nas pojedinačno”, rekao je Janković.

Upitan da li će pokret učestvovati na lokalnim izborima u Beogradu, koji bi trebalo da budu iduće godine, Janković je rekao da će o tom, kao i svim drugim pitanjima odlučiti Predsedništvo pokreta.

“Dozvolite nam da udahnemo. Od sutra već počinjemo rad”, rekli su i neki od članova Predsedništva.

Za članove Predsedništva pokreta “Slobodni građani i građanke Srbije” izabrani su Aida Ćorović, Srđan Škoro, Goran Marković i Dušan Teodorović.

 

Izvor: N1 (Maja Đurić)

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“OSNOVAN POKRET SAŠE JANKOVIĆA “SLOBODNI GRAĐANI SRBIJE””

István says:

Cestitam g. Jankovicu, oci gradjana koji su zedni za pravnu slobodu , koji zele dobro Srbiji uprte su na njega, dosta nam je jednoumlje, zelimo primenu Ustava i pozitivni Zakona ne i zakona koje su doneli korumpirani posluzioci tajkunske mafije i vecito podobnih elite — podobni u svakoj jednoumnoj Vladi samo da ostanu na vrhu elite. Zelim svima Vama da ostvarite boljitak za sve nas u ovoj takozvanoj ” pravnoj drzavi ” i molim da i sve zaposlene kao i sve sudije od vrha do dna naterate da nauce primeniti Zakone ne da rade po sugestijama nase vrhunskim vlastodrscima kojima su glavne savetnici hetere odnosno starlete.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.