Orban: EU ucenjuje zemlje koje se protive protive imigraciji

Orban: EU ucenjuje zemlje koje se protive protive imigraciji

Izvor: Pixabay.com

Izvor: Beta

18.11.2020

Kategorija: U fokusu

Mađarska koja je uložila veto na evropski plan obnove, ocenila je danas da ukoliko bi bio usvojen taj plan više ne bi bilo prepreka vezivanju zemalja članica Evropske unije (EU) za zajedničke mehanizme podrške imigraciji.

Evropa bi mogla da “koristi finansijska sredstva da ucenjuje zemlje koje se protive imigraciji”, rekao je mađarski premijer Viktor Orban u saopštenju objavljenom preko Tvitera.

“Ni jedna procedura za kažnjavanje zemalja članica ne treba da bude formirana bez objektivnih kriterijuma i mogućnosti pravnog leka”, napisao je on.

Mađarska i Poljska traže da se odustane od novog mehanizma pomoći EU koji vezuje davanje sredstava sa poštovanjem ljudskih prava.

Te dve zemlje drže kao taoca predlog dugogodišnjeg budžeta Unije i plana obnove, koji moraju jednoglasno da usvoje svih 27 zemalja članica, protiveći se uspostavljanju mehanizma koji predviđa kažnjavanje zemalja koje krše demokratska načela.

Evropska sredstva su 2019. godine predstavljala 4,48 odsto BDP-a Mađarske, što je jedna od najvećih stopa među zemljama članicama EU. Budimpešta treba da dobije 16,7 milijardi subvencija i potencijalnih kredita.

O tome će se raspravljati u četvrtak na video-samitu koji je zvanično posvećen Kovidu-19.

Podelite sa prijateljima:

4 Komentara na
“Orban: EU ucenjuje zemlje koje se protive protive imigraciji”

Franken says:

Auuuu… kakav komentar gosn @anus-zini! Pa vi ste definitivno pukli. Pukli ste posred srede, kako bi se to lijepo serbski kaz`lo. Auuuuu… još jedared. Sad tek, sad je menja mnogo toga jasnije… 😀

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

***
“Nisam taj koji odgovori na komentare…”

Pa zakaj ondakar odgovarate, a? 😉

***
“lazne Darviniste”

AhAhhaAhahAhhhaaa…. Nasmijaste me k`o što nitko odavno nije! (Hvala, hvala gospon!) Još koja ovakva smjehotresna vježba i dobit ću prekrasne & sexy trbušne mišiće, takozvane pločice :DDDD

(Jelte, recite mi, ima li i “istinitih Darvinista”? Mnijem, ako postoje “lažni”… Bože blagi s kim ja tolkujem ođe… jaoooo crći ću od smija Blažena djevice iz Međunožja :))))))) )

***
“BOG zivo bice i postoji i da ne vlada jedino na ovoj planeti vidite u KNJIGU O JOBU”

A da vas pitam – što kaže knjiga o Džobu, vlada li On (ili “Ona”, što vi mislite, kad jedan sat dnevno mislite a ostalih časova puštate mozak na pašnjake Abrahamove u Kanaanu?) i galaksijama, jaše li na kvazarima, kupa li se u radijaciji u crnim rupama?

(E, je l` taj JOB rođak možda onoga Stevea Jobsa kaj je napravil Apple ter poklonio Evi, koja je opet Apple pokazala tupom & glupom Adamu zvanom iPhone?)

___

(Evo sam se prestao smijati… ali samo nakratko :D. Ej, @anonimni /da vas još jednom i zadnji puta pravim nikom nazovem/ ja vam više zaista, zaista neću odgovarati. Nema smisla da zahebavam osobu koja je s mozgom… fiiijuuuuu..! To jest, koja doista ima grdnih problemčina sa nezdravljem. Nisam znao. Da sam znao, ja bih još prije stao. Zato vama ćao! /Više nećete imati potrebu da odgovarajući ne odgovarate na moje odgovore… na koje odgovarajući ne odgovarate itd./)

(Džizus Krajst..! šta bi ovo 😀 )

anonimni says:

Nisam taj koji odgovori na komentare ni na vredne ni na one koje pisu ” pametni ” ispod minimalnog nivoa ljudskog zahteva. Ni sada ne pisem to za odgovor na ove komentare a kakve su to svaki i ja treba da zakljuci za sebe po svojoj inteligenciji i da zakljuci za sebe. Pisem da bi potsetio nezabozce, ne vernike, komuniste, lazne Darviniste, Sorosove sticenike da BOG zivo bice i postoji i da ne vlada jedino na ovoj planeti vidite u KNJIGU O JOBU, treba da znaju oni koji NJega omalovazaju da ce Isus doci isto onako kako posle mucne smrti otisao u svom novom telu i nagraditi sa vecnom zivotom svoje iskrene vernike i unistite sve nevernike ljudskog roda za tren oka, njima nece pomoci ni sigurne podzemni bunkeri, ni zlato ni njihov novac ni politicka partija, ni Soros, Svi cemo dobiti ono sto smo zasluzili veciti zivot ili veciti smrt.

Franken says:

(Dragi svi, ako ste uvjerenja da tzv. kršćanstvo ne treba omalovažavati uvijek & svuda, padsjetit ću vas samo da je ta sujevjerna mitologija, kao i sve njezine inačice, jedna strašna uvreda za bilo čiji zdrav razum. I pozivati se danas na tu ogavnu ideologiju s bilo čime u svezi je dozlaboga inafantilno & maloumno. Pogotovu u 21. stoljeću. To važi za sve religije & slične plitkoumne baljezgarije. Toliko)

Franken says:

I tako…. dobivaju parinje da bi se ogradama ograđivali (i Viktorevi puleni u gradnje istih ugrađivali), štiteći navodno “kršćansku Jevropu”.

Eblo ih krstijanstvo da ih….

https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/11/18/a-magyar-kerites-betonbiztosan-orzi-a-kereszteny-europa-es-magyarorszag-bekejet

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.