OKO 20 HILJADA GRAĐANA NA PROTESTU ZBOG RUŠENJA SAVAMALE

OKO 20 HILJADA GRAĐANA NA PROTESTU ZBOG RUŠENJA SAVAMALE

Izvor: nedavimobeograd.wordpress.com (foto: Aleksandar Anđić)

Objavio: Magločistač

26.06.2016

Kategorija: U fokusu

Četvrti protest kojim se traže ostavke odgovornih za rušenje objekata u četvrti Savamala završen je ispred Skupštine grada Beograda i oko 20 hiljada učesnika skupa krenulo je u šetnju do Palate Srbije na Novom Beogradu, u kojoj je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Objekti u Hercegovačkoj ulici srušeni su u noći između 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka,  bagerima su ih porušili ljudi sa fantomkama na glavama, koji su očevice zatvarali u hangar.

Okupljenima su se pre početka šetnje obratili novinar Miloš Vasić koji je poručio da je najvažnije da se otkrije ko je policiji naredio da u noći kada su rušeni objekti u Hercegovačkoj, ne reaguje.

“Te noći počinjen je niz krivičnih dela a neko je policiji naredio da ne reaguje”, rekao je Vasić i dodao da se dva meseca odugovlači i “mrljavi” time da se sve otkrije do kraja.

Predstavnik NVO “Vojvođanski građanski centar” Željko Stanetić pozvao je okupljene da se priključe novinarima RTV i podrže protestni skup koji će biti održan u ponedeljak u Novom Sadu.

“Ono što se desilo u Beogradu i Novom Sadu pokazna je vežba, da vide koliko mogu i da li će im proći; a neće im proći”, poručio je Stanetić koji je u toku govora, skinuo fantomku pink boje.

Okupljeni nose transparente, a neke od parola su: “Kako smo sistematski uništavani od komplentnih idiota”, “U Malog su kratke noge” “Beograd na vodi lopovima godi” i “U potrazi za državom”.

Organizatori, inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”, u pozivu za protest podsetila je da je prošlo tačno dva meseca otkad su srušeni objekti na uglu Mostarske i Hercegovčke ulice, a da za to još niko nije odgovarao.

Kao odgovorne imenovali su gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, ministra policije Nebojšu Stefanovića i načelnika beogradske Komunalne policije Nikolu Ristića.

“Rušili su, vezivali i maltretirali, dok se policija nije odazivala na pozive građana u pomoć. Ćutali su i zataškavali krivična dela. Lagali da ih nisu počinili. Zatim su priznali da su idioti među njima, ali da to nije ništa strašno, jer su se idioti zaigrali u “najboljim namerama”, navedeno je u proglasu.

Mandatar za formiranje nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti Beograda i da će oni za to snositi odgovornost.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.