Od danas ponovo otvorena tri manja granična prelaza sa Mađarskom

Od danas ponovo otvorena tri manja granična prelaza sa Mađarskom

Foto: Magločistač

Izvor: Beta

14.06.2021

Kategorija: U fokusu

Putnici koji iz Srbije putuju ka Mađarskoj od danas ponovo mogu da koriste i granične prelaze Bajmok, Đala i Bački Vinogradi, saopšteno je iz Uprave carina.

Kako se navodi, taj potez je dogovoren sa mađarskom stranom kako bi se tokom turističke sezone smanjio pritisak putnika i vozila na najopterećenije prelaze kao što su Horgoš i Kelebija.

Prelazi Bački Vinogradi (Ašothalom) i Đala (Tisasiget) radiće od 7-19 časova, kao i Bajmok (Bačalmaš), od ponedelјka do četvrtka, dok će tokom vikenda (od petka do nedelјe) taj prelaz biti otvoren 24 časa.

Iz Carine su apelovali na putnike da se pre polaska na put informišu o zadržavanjima na granici i izaberu manje frekventne prelaze, ali i da vode računa o važećim propisima u putničkom prometu, kako bi zadržavanja bila svedena na minimum.

“Da biste izbegli i najmanju neprijatnost i da vam boravak ili prolazak kroz Srbiju ostane u prijatnom sećanju, savetujemo da pre puta posetite sajt Uprave carina, gde ćete pronaći sve neophodne informacije”, navodi se u saopštenju.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.