O RADIO NAJBOLJI U EVROPI

O RADIO NAJBOLJI U EVROPI

Izvor: oradio.rs

Objavio: Magločistač

26.04.2016

Kategorija: U fokusu

O radio je u finalnoj bici za najbolju Evropsku radijsku stanicu pobedio slovenački radio Val 202. U neizvesnoj bici na više frontova pobedu su doneli ujedinjeni tviteraši uz haštag #radiobattlerrs. Prema nezvaničnim podacima, O radio je sakupio više od 80 hiljada tvitova.

Dvojac O radija, Sofija Balać i Vukašin Kartalović suočili su se sa svojim protivnikom direktno u Firenci.

Tokom sat vremena programa obe strane su pozivale publiku da na tviteru glasaju za njih i puštale sjajnu muziku.

Situacija je do samog kraja bila neizvesna, pesme su se ređale a Tviter usijao sa obe strane. Računao se svaki tvit i svaki retvit, međutim iskustvo i i žar stigao je sa srpske strane Balkana. Tviteraši su još jednom pokazali snagu Tvitera na ovim prostorima i učinili Omladinski radio pobednikom.

Slovenački voditelj kaže da je očekivao da će borba biti neizvesna ali da mu je drago što je to bilo protiv dvojca sa O radija sa kojim se već sprijateljio.

Ovo je bila druga finalna radijska bitka u Evropi koja je pokazala snagu udruženih javnih servisa. U odnosu na prošlu godinu, kada je O radio bio drugi, ove godine se prijavilo znatno više iskusnijih radio stanica, čime O radiju ide potvrda više da je na dobrom putu.

Takmičenje je trajalo četiri meseca, a O radio je na putu do finala pobedio Italiju i Nemačku dok je zbog ratnih sukoba u Jermeniji bitka bila u znaku solidarnosti čime je O radio direktno otišao u finale.

Izvor: RTV

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.