NVO: SMENA AREŽINE POČETAK “UPODOBLJAVANJA” RTV-A

NVO: SMENA AREŽINE POČETAK “UPODOBLJAVANJA” RTV-A

Izvor: rs.n1info.com

Objavio: Magločistač

06.05.2016

Kategorija: U fokusu

Vojvođanske nevladine organizacije smatraju da je smena Slobodana Arežine sa mesta programskog direktora RTV-a samo početak “upodobljavanja” Radio-televizije Vojvodine i pokušaj pretvaranja ovog javnog servisa u još jedan medij u službi autoritarne vlasti Aleksandra Vučića.

Sramotan način na koji je smenjen Arežina, sa lažnim, ciničnim obrazloženjem, predstavlja demonstraciju sile Srpske napredne stranke i još jednu poruku u nizu da se ona neće libiti bilo čega da bi ostvarila svoje interese, odnosno da bi pokušala da kontroliše i cenzuriše doslovnu svaku poru društva.

Nevladine organizacije ističu da je Arežina jedan od zaslužnih zbog toga što je RTV postala medijska kuća najbliža onome što bi trebalo da bude javni servis u službi građana, o čemu svedoče brojna istraživanja, ali i priznanja domaćih i međunarodnih organizacija.

Upozoravamo javnost da je moguće da u relativno kratkom vremenskom periodu u ovoj medijskoj kući uslede dalje smene i da ona u kadrovskom smislu može početi da podseća na devedesete godine, kada je Radio-televizija Novi Sad imala jezivu ulogu u huškanju na rat i ratne zločine.

Veoma je važno da građani pruže punu podršku novinarima RTV-a, a nadamo se da će oni pokazati međusobnu solidarnost u odbrani profesije i ideje javnog servisa.

(Vojvođanske nevladine organizacije)

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“NVO: SMENA AREŽINE POČETAK “UPODOBLJAVANJA” RTV-A”

djordje says:

Nista novo i neocekivano! Jos nisu ni konstituisali novu pokrajinsku vlast, a pribegli najpotrebnijem sredstvu-čišćenju medijskog puta za besomučno samohvalisanje i prodavanje magle. Time sve počinje i završava kada je overlord u pitanju. Učio je lekcije kao junoša od svoga bivšeg gazde /sadašnjeg duvača u jedra/ i Gede. Maturirao na mestu Gedinog ministra informisanja. Bože me sačuvaj!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.