NOVI PROTEST PROTIV DIKTATURE U BEOGRADU ZAKAZAN ZA SUTRA

NOVI PROTEST PROTIV DIKTATURE U BEOGRADU ZAKAZAN ZA SUTRA

Foto: Autonomija

Objavio: Magločistač

20.04.2017

Kategorija: U fokusu

Učesnici 18. po redu protesta “Protiv diktature” u Beogradu završili su protestnu šetnju večeras oko 20.00 ispred Doma Narodne skupštine i najavili da će se sutra ponovo okupiti na istom mestu.

 

“Sutra u 18 sati”, “Ko ne skače, taj je Vučić” skandirali su okupljeni ispred Doma Narodne skupštine posle čega su počeli da se razilaze.

 

Kolona je tokom šetnje sa Trga Nikole Pašića prošla Takovskom i Svetogroskom ulicom, Trgom Republike, Dečanskom, i posle oko sat vremena ponovo stigla na mesto odakle je i krenula, nešto pre 19 sati.

 

Učesnici su celom trasom duvali u pištaljke i trubice i uzvikivali “Izađite napolje”, zastali su ispred zgrade Radio ‘ televizije Srbije gde su, posle skandidarnja “Hoćemo uživo” minutom ćutanja odali poštu pesniku Raši Popovu.

 

Na čelu kolone, koju su predvodili dobošari, bili su istaknuti transpartenti “Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radnih prava”, “Sviraj kraj. Kulturom protiv diktature”, kao i “Protiv terora vlasti”.

 

Protest je počeo okupljanjem kod Doma Narodne skupštine nešto posle 18 sati, a na trasi šetnje u kojoj je bilo oko 150 učesnika, saobraćaj je bio obustavljen.

 

Skup je obezbeđivao manji broj saobraćajnih policajaca, primetni su bili i policajci u civilu a nije bilo incidenata.

 

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

 

Okupljeni traže smenjivanje “političke elite” fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje “svih korumpiranih funkcionera”.

 

(Beta)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.