NOVI PROTEST INICIJATIVE NE DA(VI)MO BEOGRAD U SUBOTU

NOVI PROTEST INICIJATIVE NE DA(VI)MO BEOGRAD U SUBOTU

Izvor: Ne davimo Beograd

Objavio: Magločistač

24.06.2016

Kategorija: U fokusu

Prošlo je dva meseca, odgovorni ćute, odugovlače, lažu i zataškavaju krivična dela

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd organizovaće u subotu, 25. juna četvrti protest i šetnju “Neće proći!” zbog rušenja objekata, vezivanja i maltretiranja ljudi u Savamali i neodazivanja policije na pozive građana u pomoć u noći 24. aprila, saopštila je danas ta Inicijativa.

“Prošlo je dva meseca, odgovorni ćute, odugovlače, lažu i zataškavaju krivična dela, kako bi nesmetano nastavili sa sprovodjenjem, po gradjane, štetnog projekta ‘Beograd na vodi’”, navodi se u saopštenju.

Inicijativa će na skupu ponoviti da zahteva ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog i predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića, koje smatraju odgovornima za dešavanja u noći izmedju 24. i 25.aprila.

Biće zatražene i ostavke ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, v.d. direktora Policije Vladimira Rebića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića, koji su odgovorni za nedelovanje policije u pomenutoj noći.

Kako se navodi u saopštenju, Ristićeva ostavka se traži i zbog propusta i nezakonitosti u postupanju službenika Komunalne policije prema dvema novinarskim grupama u septembru i oktobru 2015. na prostoru projekta “Beograd na vodi”.

“I u tom slučaju Ristić je odbijao da saradjujesa institucijom Zaštitnika gradjana i na taj način je nasilnički manir postao vodeći princip organizacione kulture Komunalne policije”, navodi Inicijativa.

Izvor: Autonomija

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.