NOVI INCIDENT NOVINARKE KOJA ŠUTIRA

NOVI INCIDENT NOVINARKE KOJA ŠUTIRA

Izvor: youtube (print screen)

Objavio: Magločistač

24.11.2017

Kategorija: U fokusu

Mađarski parlament zabranio je pristup novinarki poznatoj po šutiranju migranata na granici sa Srbijom pošto je tokom intervjua uvredila poslanika.

Šef službe za medije parlamenta Zoltan Silađi rekao je da će zabrana pristupa Petri Laslo biti na snazi do kraja jesenjeg zasedanja, koje se završava sredinom decembra.

Ona radi za provladin internet-sajt, a na snimku od ponedeljka se svađa sa Đerđom Silađijem iz ekstremno desničarske partije Jobik.

Silađi je rekao da ne želi da razgovara sa novinarima sajta “Pestisracok.hu” jer ih smatra vladinim “propagandistima”.

Petra Laslo je u januaru osuđena na uslovnu kaznu od tri godine zbog nedoličnog ponašanja, nakon što je 2015. snimljena kako šutira i pokušava da saplete migrante na granici sa Srbijom.

U vreme tog incidenta, novinarka je radila za televiziju blisku Jobiku.

(Beta/AP)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.