NEMA PAUZE ZA PRAZNIKE, PROTESTI SE NASTAVLJAJU

NEMA PAUZE ZA PRAZNIKE, PROTESTI SE NASTAVLJAJU

Foto: Magločistač

Objavio: Magločistač

13.04.2017

Kategorija: U fokusu

Protest protiv diktature, ipak će biti održan večeras u 18 časova na platou ispred Skupštine Srbije, uprkos jučerašnjim najavama pojedinih logističara demonstracija da to neće biti slučaj i da će napraviti pauza tokom praznika.

Kako Danas saznaje, nakon što je okončan jučerašnji protest i preko razglasa objavljeno da je sledeće okupljanje u utorak, 18. aprila, deo studenata koji se nije slagao sa tom odlukom, pobunio se i uticao na odluku onih koji su to objavili da je povuku i priklone se onima koji su za održavanje protesta.

Kako za Danas kažu logističari demonstracija koji su bili za pauzu tokom praznika, do tog zaključka su došli, s obzirom na to da među studenima postoji veliki broj onih koji su iz unutrašnjosti i koji bi za praznike otputovali kućama. Takođe, smatraju da bi odziv tokom praznika bio manji, ne zbog izostanka energije da protestuju, nego iz jednostavnog razloga obeležavanja Uskrsa.

Oni, međutim, kažu i da ne mogu, niti žele da se protive delu studenata koji je za nastavak protesta bez obzira na te okolnosti, pa pozivaju sve da se danas u 18 časova okupe ispred Skupštine Srbije.

Istovremeno, Protest protiv diktature biće danas održan i u gradovima širom Srbije, među kojima su Subotica, Novi Sad i Užice.

 

Izvor: Danas

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.