NEDIM SEJDINOVIĆ PODNEO OSTAVKU NA MESTO PREDSEDNIKA NDNV-A

NEDIM SEJDINOVIĆ PODNEO OSTAVKU NA MESTO PREDSEDNIKA NDNV-A

Foto: NJ/Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

26.03.2019

Kategorija: U fokusu

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović podneo je danas ostavku na to mesto, uz obrazloženje da tio čini iz ličnih razloga, a ne zbog pretnji kojima je ponovo učestalo izložen u prethodnih nekoliko dana.

“Činjenica da se bezmalo 15 godina nalazim na raznim rukovodećim položajima u NDNV-u, kao i da su protekle godine za novinarska i medijska udruženja, u borbi za medijske slobode, ali i za sopstveni opstanak, bile veoma naporne i traumatične – govori dovoljno sama po sebi”, naveo je Sejdinović u tekstu ostavke koji je prosledio medijima.

Dodao je da njegova ostavka nema veze sa najnovijim talasom pretnji i uvreda kojima je ovih dana izložen.

“Siguran sam da ću i u budućnosti biti meta mržnje i verbalnog nasilja, jer je to sastavni deo posla kojim se bavimo u ovim nesrećnim vremenima”, naveo je Sejdinović, koji je na čelu NDNV-a bio od aprila 2016. godine.

Dodao je da njegova ostavka “nije loša vest” ni za njega lično ni za NDNV.

“Uskoro će naše udruženje, o čemu ćete biti obavešteni, imati skupštinu na kojoj će biti usvojen novi statut i izabrani novi organi upravljanja, a u toku je i rad na izradi strateškog plana, koji će dugoročno odrediti ciljeve i metode budućeg delovanja udruženja. Kao što sam rekao pre par meseci na proslavi 29. rođendana NDNV-a, došlo je vreme da nove generacije novinara i saradnika preuzmu upravljanje udruženjem, a da mi – nešto iskusniji – budemo sa njima i uz njih”, poručio je Sejdinović.

Dodao je da je “ponosan” što je doprineo tome da je stasala sjajna ekipa mladih novinara, članova i saradnika NDNV-a, koji će znati da se nose sa brojnim izazovima.

Najavio je da će svoju profesionalnu karijeru nastaviti u NDNV-u.

 

Izvor: Autonomija

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.