NE DAVIMO BEOGRAD: POLICIJA I DALJE ČUVA KRADONAČELNIKA

NE DAVIMO BEOGRAD: POLICIJA I DALJE ČUVA KRADONAČELNIKA

Foto: Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

13.03.2017

Kategorija: U fokusu

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” jutros je ponovo blokirala ulaz u Skupštinu grada i pokušala da “dočeka” gradonačelnika Sinišu Malog zbog toga što već duže vreme izbegava medije i čiju ostavku Inicijativa traži već mesecima zbog umešanosti u rušenje objekata u Savamali u noći između 24. i 25. aprila 2016.

“Policija i dalje čuva kradonačelnika. Bili, tražili i označili. Vidimo se opet”, navela je Inicijativa na Tviteru.

Nekoliko predstavnika Inicijative blokiralo je jutros oko 7.00 svečani ulaz u Skupštinu grada, tako što su sedeli na stepeništu ispred ulaza.

“Išli smo da blokiramo i drugi ulaz (iz Ulice Dragoslava Jovanovića), ali je na tom ulazu bio kordon policije”, rekao je agenciji Beta predstavnik Inicijative Andrija Stojanović.

Predstavnici Inicijative su stubove na centralnom ulazu u Skupštinu grada, kao i u gradsku upravu na Trgu Nikole Pašića, obmotali žutom trakom sa simbolima Inicijative – žutom patkicom.

Predstavnici Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” Malog su na ulazu u Skupštinu grada čekali i 6. marta, ali se ni tada nije pojavio.

U noći između 24. i 25. aprila prošle godine porušene su zgrade u Hercegovačkoj ulici u Beogradu. Grupa maskiranih ljudi porušila je objeke bagerima, a presretala građane koji su prolazili tuda, oduzimala im telefone i maltretirala ih. Građani su pozivali policiju, ali ona nije reagovala.

Iz izveštaja Zaštitnika građana o postupanju policije te noći vidi se da je policiji naređeno iz vrha da ne reaguje. Premijer Srbije Aleksandar Vučić nedugo po rušenju u Savamali rekao je da je za to odgovoran vrh gradske vlasti.

Bivša supruga gradonačlenika Malog, Marija Mali u intervjuu za portal KRIK izjavila je da je Mali umešan u noćno rušenje u Savamali i da je to rušenje organizovao.

Od rušenja u Savamali periodično se održavaju protesti, koje organizuje Inicijativa, a podržava više hiljada građana, koji traže odgovornost za rušenje u Hercegovačkoj ulici.

Za skoro godinu dana od rušenja niko nije odgovarao ni politički, ni krivično.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.