NDNV započeo osmomesični program stažiranja mladih novinara i novinarki

NDNV započeo osmomesični program stažiranja mladih novinara i novinarki

Izvor: NDNV

03.09.2021

Kategorija: U fokusu

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) započelo je danas osmomesečni program stažiranja namenjen mladim novinarima i novinarkama, pod nazivom “Local Media and Young Journalists Fight against COVID-19 Disinformation”.

Program će pohađati 16 mladih novinara i novinarki, koji će dobiti teorijska i praktična znanja iz oblasti multimedijalnog novinarstva, fekt čekinga, mobilnog novinarstva, etičkog izveštavanja i stanja ljudskih prava u kontekstu pandemije i izveštavanja na lokalu.

U toku osmomesečnog stažiranja, mladi novinari i novinarke imaće priliku da se oprobaju u različitim oblicima novinarstva i na taj način saznaju šta im najviše odgovara, rekao je predsednik NDNV-a Norbert Šinković.

Kako je objasnio, novinari-stipendisti dobiće priliku da u narednih osam meseci rade u lokalnim medijima, kao i da koriste tehničku opremu i resurse NDNV-a, a treneri i mentori su kolege koje se u praksi već dugi niz godina bave svim segmentima novinarskog posla.

Šinković je rekao da je NDNV pre dve godine doneo dve ozbiljne odluke – da se okrene mladima, te da svoja iskustva i znanja ponude mlađim kolegama i koleginicama i da snažnije budu prisutni na lokalnom nivou.

Izvor: NDNV

“Bez slobode na lokalu nemamo slobodu ni na regionalnom, ni na nacionalnom nivou. Kada nemate kvalitetne i profesionalne medije na lokalu, vi nemate demokratiju, nemate slobodu. Mi smo doneli odluku da sa profesionalnim medijima povežemo mlade ljude koji mogu doneti taj mladalački elan u rad tih redakcija”, istakao je Šinković.

Na otvaranju je svečano uručena i godišnja nagrada NDNV-a novinaru Igoru Išpanoviću, čiji je rad ovo udruženje prepoznalo kao ključno u Vojvodini.

Program “Local Media and Young Journalists Fight against COVID-19 Disinformation” podržava The Balkan Trust For Democracy, A Project of the German Marshall Fund.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.