NASTAVLJENI PROTESTI U NOVOM SADU

NASTAVLJENI PROTESTI U NOVOM SADU

Izvor: autonomija.info

Objavio: Magločistač

17.04.2017

Kategorija: U fokusu

Više od hiljadu ljudi krenulo je večeras u 11. po redu protestnu šetnju “Protiv diktature” u Novom Sadu i poručili da neće odustati od protesta.

Miran Pogačar iz Studentskog pokreta Novi Sad rekao je da su protesti “već uspeli” jer traju već treću nedelju i ocenio da je to dokaz da “politika odozdo” ima smisla.

“Dokaz je i sam Vučić, koji pokušava na jeftin način da kupi radnike u Goši i vojni sindikat. Ali, u tome nije uspeo i oni su nastavili da štrajkuju”, rekao je Pogačar i podsetio da su predstavnici vojnog sindikata poručili da je u pitanju “Vučićeva demagogija koja neće proći”.

On je šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Aleksandara Martinovića i ministra u Vladi Srbije Aleksandra Vulina nazvao demagozima i pozvao demonstrante da nastave Martinoviću na mejl da šalju fotografije sa haštagom #jasamorganizator.

“Vulin je rekao da hoće smene na Radio-televiziji Srbije, a mi mu poručujemo da ćemo mi njega smeniti”, kazao je Pogačar.

Student Jovan Repović podsetio je da je Aleksandar Vučić rekao da je nasilje na protestima “crvena linija” preko koje vlast neće preći i upitao ga da li je crvena linija pljačka penzionera i radnika koja se odvija već više od pet godina, otkad je on na vlasti.

“Da li je nasilje da njegovi roditelji imaju ogromne penzije, kada čovek samo može samo da sanja dobro radno mesto bez pelena, kada se Arapima prodaju na desetine hiljada hektara a sela umiru. Zar to nije pravo nasilje?”, upitao je Repović.

Dodao je da je “ovaj narod uvek znao da se suprotstavi kada je ugnjetavan”. “Mogli su protiv Turaka, protiv Nemaca, pa će moći i protiv SNS-a”, poručio je Repović.

Demonstranti prolaze centralnim gradskim ulicama i uz zvuke pištaljki i doboša uzvikuju “Puko si” i “Vučiću, lopove”.

Na čelu kolone je kamion sa razglasom i muzikom, kao i transparenti “Protiv sistema” i “Stop Vučiću”.

Oni nose i transparente “Hospitalizujte Vulina”, “Tel-av-av-izija – RTS – Pink”, “Penzionerka koja ne gleda RTS”, “Ja sam organizator”.

 

Izvor: Autonomija

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.