MISIJA OEBS-A U SRBIJI: TRI PRIZNANJA ZA LIČNOST GODINE

MISIJA OEBS-A U SRBIJI: TRI PRIZNANJA ZA LIČNOST GODINE

Objavio: Magločistač

26.11.2019

Kategorija: U fokusu

Izvršni direktor i glavni i odgovorni urednik portala lista Danas Bojan Cvejić jedan je od dobitnika ovogodišnjih priznanja za Ličnost godine, saopštila je Misija OEBS u Srbiji.

Misija OEBS-a u Srbiji svečano će dodeliti nagradu Ličnost godine danas u Beogradu.

Nagrađeni za 2019. godinu su, osim Cvejića, i Sonja Stojanović Gajić, članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, i Aleksandar Ivanović, direktor udruženja građana Monitor iz Novog Pazara.

U saopštenju se navodi da nagrada odaje priznanje građanima Srbije koji svojim radom doprinose promociji vrednosti OEBS-a. Tema ovogodišnje nagrade su, dodaje se, mladi u kontekstu unapređenja bezbednosti i stabilnosti u regionu OEBS-a i važnost prilagođavanja promenama.

U obrazloženju se ističe da je Bojan Cvejić zaslužan za razvoj veb portala dnevnog lista Danas i stvaranje prepoznatljivog i jedinstvenog profila ovog lista na internetu, različitog od štampanog izdanja.

„Značajno je poboljšao prisustvo dnevnog lista Danas na internetu i društvenim medijima, primenjujući veštine i znanja stečena na različitim obukama za medije koje je organizovao OEBS. Među njegovim dostignućima je i napredni pristup u postizanju samoodrživosti dnevnog lista Danas u izazovnom i promenljivom tehnološkom okruženju. Cvejić je u svom radu kreativno objedinio kvalitetno novinarstvo, poštovanje etičkih principa, preduzetnički duh i inovativnost“, ističe se u saopštenju Misije OEBS.

Sonja Stojanović Gajić, članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, nagrađena je za posvećenost promovisanju civilnog nadzora nad sektorom bezbednosti u Srbiji i uključivanju mladih u reformske napore.

„U tom smislu neki od značajnih zadataka koje je obavljala bili su: članica Saveta Zaštitnika građana za rodnu ravnopravnost i kopredsedavajuća Radne grupe za Poglavlje 24 u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj Uniji. Podstakla je brojne inicijative koje se tiču bezbednosti, uključujući programe koji su omogućili mladima u Srbiji da rade istraživanja i budu uključeni u reformske aktivnosti“, ocenjuje Misija OEBS.

Aleksandar Ivanović, direktor udruženja građana Monitor i profesor prava u Novom Pazaru, zalaže se za sveobuhvatni pristup u oblastima vladavine prava i ljudskih prava.

„Ivanović je značajno doprineo obrazovanju novih generacija u oblasti vladavine prava, posebno uključivanjem metoda  pravnih klinika i učenja kroz praksu. Pokrenuo je mnogobrojne projekte i istraživačke inicijative za borbu protiv zločina iz mržnje, zalažući se za multikulturalizam i nediskriminaciju, istovremeno podstičući uključivanje mladih i saradnju među mladima širom regiona“, zaključuje u odluci Misije OEBS u Srbiji.

Izvor: Danas

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.