Mirović: Ove godine će biti završeno Narodno pozorište u Subotici i akvapark na Paliću

Mirović: Ove godine će biti završeno Narodno pozorište u Subotici i akvapark na Paliću

Objavio: Magločistač

17.02.2021

Kategorija: U fokusu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.

Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.

„Želimo da u 2021. godini završimo započete investicije iz ranijih godina”, poručio je tom prilikom Mirović, i rekao da će ove godine biti završeno i stavljeno u funkciju Narodno pozorište u Subotici, “veoma zahtevan projekat” koji je realizovan zajedno sa Vladom Republike Srbije, kao i akvapark na Paliću.

Mirović je uručio i ugovor za nastavak realizacije projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“ u Bačkoj Topoli, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 154 miliona dinara.

On je najavio da će tokom proleća početi i radovi na izgradnji Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i novog Doma za duševno obolela lica u Čurugu, potom da će biti započeta rekonstrukcija lokalne putne mreže u Sečnju, Šidu, Žablju, Apatinu, Novom Bečeju, Žitištu, Odzacima i Bačkoj Palanci, te na Fruškoj gori, koja je postala veoma važna turistička destinacija.

U ovoj godini radiće se i na završetku sportske hale u Inđiji i adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, dogradnji fiskulturne sale u OŠ „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici, završetku izgradnje Doma kulture u Vrbasu, izgradnji gradskog kupališta u Kovinu i gradske pijace u Kikindi.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.