MAGAZINU “LICEULICE” PRETI GAŠENJE, POTREBNA IM JE POMOĆ

MAGAZINU “LICEULICE” PRETI GAŠENJE, POTREBNA IM JE POMOĆ

Izvor: nadlanu.com

Objavio: Magločistač

28.07.2016

Kategorija: U fokusu

Magazin “Liceulice” saopštio je da je pred gašenjem i apelovao na sve da donacijama podrže njegov opstanak.

Osim kroz donacije, navode da se taj časopis može podržati i kroz pretplatu ili kupovinu majica iz njihove kolekcije Štederaj.

Magazin “Liceulice” od 2010. godine prodaju socijalno ugrožene osobe koje teško uspevaju da dođu do zaposlenja. Časopis izdaje istoimeno udruženje čiji je cilj da doprinosi socijalnoj emancipaciji, ekonomskoj, kulturnoj i socijalnoj inkluziji i smanjenju siromaštva.

Magazin izlazi jednom u dva meseca u 5.000 primerka, a prodaje se na ulicama i javnim mestima kroz posebno organizovanu mrežu uličnih prodavaca. “Liceulice” se bavi temama životne sredine, održivog razvoja, odnosa društva i ekonomije, marginalizovanih grupa i stavovima i idejama od javnog interesa.

U saopštenju dodaju da “Liceulice” funkcioniše po principu fonda koji svoju misiju vrši prikupljajući sredstva od individualnih i korporativnih filantropskih davanja, kao i iz javnih i privatnih fondova.

Objasnili su da su im javna sredstva iz gradskih i republičkih fondova nedostupna, a da su ostali i bez podške donatora i kompanija sa kojima su sarađivali.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.