MAĐARSKI STRUČNJACI RAZVILI MOLEKUL PROTIV POJEDINIH OBLIKA KANCERA

MAĐARSKI STRUČNJACI RAZVILI MOLEKUL PROTIV POJEDINIH OBLIKA KANCERA

Izvor: slovopres.com

Objavio: Magločistač

04.07.2016

Kategorija: U fokusu

Mađarskim istraživačima francuske farmaceutske kompanije Servier Hungária bilo je potrebno šest i po godina da razviju molekul pogodan za lečenje više vrsta kanceroznih oboljenja, izjavio je šef farmacetutsko-hemijskog istraživačkog instituta Andraš Koči.

Izvor: m.aifp.cz

Izvor: m.aifp.cz

Koči je za mađarsku državnu televiziju M1 rekao da će molekul već ove godine biti u kliničkoj fazi i da je pogodan za lečenje raka krvi i kolorektalnog karcinoma, prenosi portal Vajdasag ma.

Na konferenciji za medije na kojoj je prošle nedelje predstavljen novi molekul, zamenik državnog sekretara zadužen za zdravstvenu politiku u Mađarskoj Atila Beneda rekao je da je Servier strateški partner mađarske vlade jer pruža prilike za proboj mađarskoj privredi i mađarskim lekarima.

 

 

(Magločistač)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.