KORAKS: SRBIJA JE PUNA FIKUSA NA LOKALU

KORAKS: SRBIJA JE PUNA FIKUSA NA LOKALU

Foto: NJ, Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

01.12.2018

Kategorija: U fokusu

Karikaturista Predrag Koraksić Koraks, opisujući karikaturu koja je objavljena u današnjem izdanju lista Danas, kaže za taj list da je naslikao predsednika Srbije Aleksandra Vučića okruženog najvernijim fikusima.

“Međutim, kada bih želeo da nacrtam sve njegove fikuse po Srbiji, na lokalu, trebala bi mi cela knjiga”, kaže Koraksić, komentarišući na svojstven način činjenicu da vlasti u Kraljevu nisu dale prostor za izložbu njegovih i karikatura Dušana Petričića.

Otvaranje izložbe “Karikaturom protiv diktature” bilo je planirano za 29. novembar, ali je taj termin, kao i svi ostali, bio zauzet.

“Nije njh briga šta će narod da kaže, već da se vođa slučajno ne naljuti. To su ti mali, lokalni fikusi, kojih je Srbija puna i koji se ne mogu izbrojati”, naglašava Koraksić, dodajući da je odluka lokalnih vlasti u Kraljevu kontraproduktivna.

 

Izvor: Danas

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“KORAKS: SRBIJA JE PUNA FIKUSA NA LOKALU”

anonimni says:

Karikaturista trebalo bi da na tim fikusima na svaki list da napise od dole prema gore koji list u cijoj reziji bio ukras na pozorisnoj prestavi, naravno i na listove koje su vec pali na zemlju, i tako do danas. Naravno na nove jos potpuno ne formirane listove da stavi samo veliko znak pitanja. Na otpale listove koji su vec budjave da prethodni natpis prevuce i da napise sa uzegnutim – malo ali ipak dosta snrdljivim slovima napise stara nova imena vec uzegnuti nasi bivsi rezisera koji jos uvek misle da ce moci rezirati neku prefarbanu prestavu sa sarenim klovnovima — omatorenim glumcima, glumicama bivsih primadooonama zenskog ili muskog pola. Obavezno treba da nacrta jedan stolisnik i na te listive da napise najbolje slogene koje su te reziseri koristili za zaglupljivanje naroda pocev od ” zivot damo Trst ne damo ” i tako sve do danas. Mozda takvi eksponati u nekoj opstini bice prihvaceni i prikazati u svecanoj sali opstine. Paralelno sa ovim biljkama treba postaviti i jedan putokaz na kojoj su prikazani pravci sa imenima drzava da ako neko slucajno zeli te drzave samo na momenat privremeno obici da zna u kom pravcu treba da krene.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.