Kon: Srbija na izlasku iz epidemije, maske na otvorenom besmislene

Kon: Srbija na izlasku iz epidemije, maske na otvorenom besmislene

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

28.05.2020

Kategorija: U fokusu

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se Srbija nalazi na izlasku iz epidemije, ali da mora da se sačeka da procenat novoobolelih među testiranima padne ispod 0,5 odsto da bi moglo da se kaže da su u pitanju sporadična javljanja, dodavši da domovi za stare neće biti otvoreni za kontakte dok virus potpuno ne nestane.

Kon je za Radio-televiziju Srbije rekao i da se tokom juna, „verovatno“ mogu očekivati i „džepovi epidemije“.

Oprez se mora zadržati, istakao je Kon, jer postoji mogućnost da virus uđe među osetljive grupe, kao što su domovi za stare.

Te ustanove, izričit je, neće biti otvorene za kontakte sve dok virus potpuno ne nestane.

Kon je objasnio i da je nošenje maske na otvorenom „besmisleno“ jer su već dva metra razmaka između osoba bezbedni.

Maske su neophodne, skoro „obavezujuće“ za starije od 65 i hronične bolesnike sve dok ne bude objavljeno da virusa više nema, a onda „i oni mogu da se opuste“, zaključio je Kon.

 

Izvor: FoNet

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“Kon: Srbija na izlasku iz epidemije, maske na otvorenom besmislene”

anonimni says:

Sve je to lepo Doktore, Ali i to meni ne ide u glavu, govorite o svemu o maskama, respiratorima, o spasonosnim inekcijama koji ce sasvim sigurno spasiti od bankrota proizvodjace inekcija, veliki bum ce biti od priliva zarade. Zasto niko od PAMETNI ni rec ne kaze o ulogu vitamina D-3 u zastiti stanovnistva u celom svetu i sada je to potvrdjeno za vreme haranje KORONE isto u celom svetu, trebalo bi malecko citati i ponovo procitati svetsku literaturu o tome naravno od strucnjaka koji nisu pod uticajem farmakomafije, Ova uloda D-3 vitamina poznato je vec oko 10 godina i ova uloga ponovo potvrdjena sa dejstvom porotiv korone, i skoro vec 100 godina zna uloga askorbinske kiseline u jacanju imuniteta protiv bolesti Szentgyőrgyi i Paulinius, o ovome nista. Bolesnici bez muke i bez respiratora prebrodili zarazu sa koronom i ako trebao respirator kod njih koriscen je bez problema samo par dana. Znam da sa ovim vitaminima nemoze zagrnuti milijarde ali moze lakse necu pisati da lako prebroditi koronu i druge zaraze. Ja verujem da ipak neko od Nadlezni koji su u ekranu, ogledalu, novinama to zna ali oni i to znaju da protiv vetra tesko piskati ( mokriti ) i neka tece Dunav u svome koritu, i tako je ” mirna Backa “. Zbog dejstva sunce smanji zaraza to moze smatrati dejstvom suncevi zraka u stvaranju D vitamina, dokaz bezkucnici u Americi koji su prjavi ni ruke ne peru ali u puno manjoj meri su razboleli od korone i u ovome haranju zaraze od bogatiji koji su imali dalelo vecu komociju, higijenu i zivotni standard, ali nisu bili citavog zivota toloko na suncu i nisu mazali sebe sa zastitnim ( stetnim) kremovima protiv sunca sto mi moderni to cinimo, ja ne !

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.