Juronjuz Srbija počeo da emituje signal

Juronjuz Srbija počeo da emituje signal

Izvor: Pixabay.com

Izvor: Beta

10.05.2021

Kategorija: U fokusu

Medijska grupa Juronjuz (Euronews) Srbija počela je da emituje signal preko Pej TV (Pay TV) platformi, što predstavlja poslednju fazu pre početka emitovanja programa te televizije krajem maja.

Juronjuz Srbija je brendirana afilijacija medijske mreže Juronjuz, a emitovaće lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama, u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika, saopšteno je 9. maja.

“To je deo šire Juronjuz mreže koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova, u 160 zemalja”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će pokretanjem tog kanala srpski gledaoci dobiti mogućnost da saznaju vesti od informativnog kanala koji je posvećen objektivnom, nepristrasnom i preciznom novinarstvu, “koje Juronjuz porodica i njeni mediji promovišu svuda gde su prisutni”.

Generalni direktor Juronjuza Majkl Piters izjavio je da je veoma ponosan na “mali tim u Srbiji koji je neumorno radio u saradnji sa kolegama na pravljenju televizije koja će ponuditi prepoznatljive i nezavisne sadržaje publici na srpskom govornom području”.

“Otkako je projekat najavljen u julu 2019, oformili smo fantastičan tim novinara koji su došli iz veoma različitih medija i koji svi dele strast prema informativnom novinarstvu i nezavisnom izveštavanju. Uveren sam da će novinari ‘Juronjuz Srbija’ poštovati visoke novinarske standarde i vrednosti za koje se ‘Juronjuz’ oduvek zalagao”, rekao je Piters.

Glavni urednik “Juronjuz Srbija” Bojan Brkić rekao je da je velika čast voditi tim profesionalaca koji će doneti novu, evropsku perspektivu svakodnevnim događajima.

“Bićemo posvećeni vrednostima ‘Juronjuza’ i naš rad će biti u skladu s najvažnijim principima novinarstva, dok objektivno i nepristrasno budemo izveštavali o unutrašnjim i međunarodnim pitanjima. Nadam se da će publika prepoznati naše napore i pratiti nas na našem putu stvaranja informativnog kanala od poverenja u Srbiji”, naglasio je Brkić.

U strateškom poduhvatu da postane prvi “globalni medij na svetu”, Juronjuz je od novembra 2018. potpisao pet ugovora s medijskim i telekomunikacionim grupama o “brendiranim afilijacijama”, s namerom da izgradi pouzdan nezavisni informativni kanal u svakoj zemlji, dodaje se u saopštenju.

Juronjuz je međunarodni informativni kanal koji se emituje u 160 zemalja sveta i distribuira u skoro 400 miliona domova – uključujući 73% domaćinstava u Evropskoj uniji i Velikoj Britaniji.

“Svakog meseca, Juronjuz gleda više od 140 miliona ljudi, na TV i digitalnim platformama, prema podacima Globalnog veb indeksa za 2020. godinu”, ističe se u saopštenju.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.