JUKOM: NEPRIMERENO MEŠANJE PREDSEDNIKA DRŽAVE I MINISTARA U PRAVOSUĐE

JUKOM: NEPRIMERENO MEŠANJE PREDSEDNIKA DRŽAVE I MINISTARA U PRAVOSUĐE

Objavio: Magločistač

19.03.2019

Kategorija: U fokusu

Direktorka Komiteta pravnika za ljudska prava (Jukom) Katarina Golubović ocenila je danas da izjave predsednika države i članova Vlade kojima se šalju poruke na koji način sudovi treba da postupaju, predstavljaju neprimereno mešanje u sudsku vlast i stvaraju utisak o zavisnom pravosuđu.

„Kao što je štetna bila prva preneta poruka da se oštro kazne učesnici skupa, koja se, na žalost, uvažila bez obzira na to što za izricanje najtežih kazni nije bilo osnova, tako je i štetna poruka da sudovi preispitaju postupanje po prvoj poruci“, rekla je Golubović za agenciju Beta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da se kao čovek nada da će Apelacioni prekršajni sud osloboditi one koji su prekršajno osuđeni za učešće u demonstracijama proteklog vikenda.

„Pravosuđe ne sme biti posmatrano kao poslušnik vlasti“, istakla je Golubović i dodala da ukoliko postoji iskrena želja da se neosnovano osuđena lica puste, da za to postoji pravno regulisan postupak.

„A to je da policija odustane od zahteva za pokretanje prekršajnog postupka pre pravosnažnosti odluke i time prizna svoju pogrešnu procenu“, poručila je ona.

Golubović je podsetila i da je v.d. predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, povodom predstavljanja godišnjeg izveštaja o radu sudova izjavio je da postoje „perfidni“ politički pritisci na pravosuđe.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“JUKOM: NEPRIMERENO MEŠANJE PREDSEDNIKA DRŽAVE I MINISTARA U PRAVOSUĐE”

anonimni says:

Kakvo je ono Pravosudje u Drzavi kada postoji Resenje najviseg stepena suda i u toj Drzavi Pravni Fakultet u Novom Sadu ne prilagodi svoje postupke prema tom Resenju— nije to mozda anarhija — ne znam samo pitam. Kakvu kvalifikaciju dobiju tamo diplomorani — videvsi taj primer i to samo pitam, zar tako zelimo formirati pravnu drzavu dali mi zivimo u pravnoj drzavi. Kakva je ona drzava gde se javno pisu da nakon zemljisne reforme pocev od 1946. god malo imucnije i ugledne zemljoradnike koji su ukupno imali ispod 60 hektara 1944. god zemljiste dakle nikad nisu ni bili veleposednici poceli sa montiranim i izmisljenim grehovima unistiti slobodna drzava konfiskovala od svega sto su imali i bacili njih na ulicu sa jos ne Pravosnaznom SUdskom Resenjem koju su doneli nakon godinu dana u kome je uglavnom navedeno sta su otimali ni do danas nisu resili njihov slucaj stvoren komunistickom terorom, resavaju crkve, veleposednike dok o buraniji niko ne misli, cak njohova blaga nezakonito otudjili, kada je to vec i bilo zabranjeno i stalno verglaju da smo bili i sada smo pravna drzava, Taj teror uzurpacija bilo uglavnom sprovedeno u Vojvodini. Pametne Republike to nisu uradili, vrlo malo uradila i uza Srbija na zahtev svemocnog Cara i njegovi saradnika. O tim slucajima Agencija za Restituciji i Zakon pravi se LUD samo brinu o veleposednicima, crkvama, kraju, a najvise o sebi jer su uvukli u nasa blaga od manjeg do najvisi uzurpatora. Sud nije sposoban da stane na svoje noge jer tih mlakonje isto mozda moralno ili materijalno korumpirani ili nezele raditi po zakonu ili ne poznaju prave zakonske norme. Prvo treba Sudove reformirati, doneti ljuske Zakone a DOTLE i te kako PREDSEDNIK treba da mesa u rad suda da njima skrene paznju da je vreme da postanemo PRAVNA DRZAVA i u tome treba da njemu pomognu svi nadlezni pocev od odgovornog sposobnog ministra koji treba da poznaje pravne norme ne partijske propagande.JUKOM i Direktorka treba od pocetka ovakvog terora da razgleda situaciju i red da napravi od u svemu od samog pocetka unistenja pravnog sistema u Srbiji, od klice treba poceti srediti sve do danas i tek onda u saradnji i sa Predsednikom stvoriti blagostanje u drzavi.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.