JANKOVIĆ: KANDIDUJEM SE KAKO BI PRESTALA PRAKSA U KOJOJ JE U SRBIJI SVE MOGUĆE

JANKOVIĆ: KANDIDUJEM SE KAKO BI PRESTALA PRAKSA U KOJOJ JE U SRBIJI SVE MOGUĆE

Saša Janković, izvor: Medija centar Beograd

Objavio: Magločistač

08.02.2017

Kategorija: U fokusu

Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković izjavio je danas da se kandidovao kako bi prestala praksa u kojoj je u Srbiji “sve moguće”.

Gostujući na televiziji B92, Janković je kazao da živimo u vremenu kada se institucije “potiru i gaze” a da je njegova želja da Srbija uđe u period kada neće biti bitno ko će biti na čelu institucija, “kao što je danas slučaj”.

“U Srbiji je danas sve moguće i zato se kandidujem da to prestane da bude tako”, kazao je Janković dodavši da smatra da je ostavku na funkciju zaštitnika građana podneo “u pravo vreme i na pravi način”.

Navodeći da je ostavku podneo kako bi krenuo da pravi tim za predstojeću kampanju, Janković je kazao da su država i građani jedina dva moguća izvora za finansiranje kampanje za predsedničke izbore.

“Ne vidim ništa loše ako građani žele da učestvuju u mojoj kampanji ali ni na čija vrata neću kucati”, kazao je Janković.

Komentarišući podršku nevladinih organizacija poput Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” ali i Demokratske stranke, Janković je rekao da je pre svega kandidat “građana Srbije”.

“Neki od tih građana su organizovani u političke stranke a neki u nepolitičke pokrete. Stranke su sjajan partner ali ne mogu uzeti identitet ovoj kampanji”, rekao je Janković dodajući da DS “može pomoći svojim političkim iskustvom, infrastrukturom, ljudima”.

Upitan za stav prema predsedničkoj kandidaturi Vuka Jeremića, ali i prema eventualnoj podršci stranaka poput Liberalnodemokratske partije ili pokreta Dosta je bilo, Janković je kazao da “svako ima svoj put”.

“Te stranke su vrednosno na istoj strani kao i ja. Moramo se vratiti vladavini prava, poštovanju ljudskih prava i evropskih vrednosti, socijalnoj pravdi. Ne želim da delim već da objedinim one koji su na pravoj strani. I za mene i za Srbiju ovo je vrednosno a ne političko pitanje”, kazao je Janković.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.