JANKOVIĆ: FORMIRAĆU POKRET KAO ODGOVOR NA SILU KOJU PRIMENJUJE VUČIĆ

JANKOVIĆ: FORMIRAĆU POKRET KAO ODGOVOR NA SILU KOJU PRIMENJUJE VUČIĆ

Foto: Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

13.04.2017

Kategorija: U fokusu

Predsednički kandidat Saša Janković najavio je danas da će narednih dana formirati pokret u kome će biti stranke, organizacije i pojedinci koju su podržali njegovu kandidaturu.

Janković je na konferenciji za novinare rekao da je to odgovor na silu koju primenjuje Aleksandar Vučić i da će taj pokret građanima da nudi istinu umesto laži i državu umesto družine.

On je rekao da će deo te organizacije biti oni koji su mu dali podršku na predsedničkim izborima, a da će Demokratska stranka nastaviti i dalje da paralelno i samostalno deluje, ali u istom pravcu i promovišući iste vrednosti.

Janković je kazao da je Nova stranka od samog početka dala podršku pokretu i da ne vidi zašto i u budućnosti ne bi bila uz njega.

“Aleksandar Vučić je ugasio i isključio institucije i naš zajednički odgovor treba da bude vraćanje institucija u život“, rekao je Janković.

Na pitanje da li je pričao sa Vukom Jeremićem on je kazao da je sa njim u kontaktu ali da nisu razgovarali o objedinjavanju.

Janković je rekao da će pokret učestvovati u svim narednim izborima na svim nivoima.

Upitan da li ga interesuje pozicija gradonačelnika Beograda, Janković je rekao da on sebe ne vidi na tom mestu i da ima puno ljudi koji svojim kvalitetima i sposobnostima prevazilaze njegove.

Janković je naveo da će Vučić biti predsednik države, ali samo zato što je silom prisvojio izbornu volju građana i suspendovao demokratiju.

On je dodao da Vučić neće biti biti legitiman predstavnik države zbogsile koju primenjuje nad medijima, institucijama, Skupštinom i zbog finansijske sile, kao i sile tokom izbornog dana i brojanja glasova.

Janković je rekao da ne tvrdi da je osvojio više glasova od Vučića, ali smatra da je Vučić građane Srbije lišio drugog kruga.

Kako je kazao, predstavnici njegov izbornog štaba u Republičkoj izbornoj komisiji neće glasati za rezultate izbora, kao i da on nije za bojkot rada Skupštine.

Upitan o protestima širom Srbije Janković je rekao da podržava protest onih koji su rekli ne diktaturi i da poštuje želju organizatora da im se ne pridružuju političke stranke i političke organizacije.

Janković na konferenciji za novinare nije odgovarao na pitanja novinara Pinka i Studija B jer, kako je rekao predstavnik njegove pres službe, nakon svih uvreda i neistina u tim medijima bilo bi besmisleno odgovarati na pitanja.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.