Isplata 3.000 dinara za vakcinisane počinje 16. juna

Isplata 3.000 dinara za vakcinisane počinje 16. juna

Foto: Pixabay

Izvor: 021.rs

10.06.2021

Kategorija: U fokusu

Ministar finansija Siniša Mali danas je saopštio da će 16. juna biti isplaćeno po 3.000 dinara penzionerima koji su se vakcinisali makar jednom dozom vakcine do 31. maja.

Prijavljivanje vakcinisanih građana za jednokratnu pomoć od 3.000 dinara traje do 15. juna. Mali je na Instagramu napisao da će od 17. juna novac biti isplaćivan i svim ostalim građanima. 

“Do sada se za ovu meru pomoći države prijavilo ukupno 1,2 miliona građana Srbije. Nastavljamo da podržavamo naše građane i privredu”, napisao je Mali.

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“Isplata 3.000 dinara za vakcinisane počinje 16. juna”

Franken says:

Grubački: U stilu „tri hiljade za gospodina”, vrši se „palmizacija” cele Srbije –

https://www.danas.rs/drustvo/grubacki-u-stilu-tri-hiljade-za-gospodina-vrsi-se-palmizacija-cele-srbije/

***

Građane je zanimalo i kako komentariše odluku Vlade Srbije da „časti” sve koji se budu vakcinisali, te da li ocenjuje takvu odluku kao diskriminatornu.

„Apsolutno. Ova vlast ne preza od bilo kakvog populistickog ili demagoškog stava po svakom pitanju koje brine ovo društvo. Naravno, pandemija je iskorišćena, takođe i zloupotrebljena, od strane politike time što su se uzurpirale sve odluke, nasuprot ili uz ćutanje struke koja je imala sasvim drugačiji način življenja i rada u pandemiji. Ovo sa vakcinama, to mešetarenje sa vakcinama, ta bagatelizacija te cele, vrlo ozbiljne stvari je dovelo do toga, na kraju, da se taj jeftini PR obavlja tako što se neke opskurne zvezde dovode iz regiona da se vakcinišu kod nas ili da se, u stilu 3.000 za gospodina, vrši jedna ‘palmizacija’ cele Srbije”, zaključuje Grubački.

(Ovim je, mnijem, o temi /und dilemi, ako je tko imade) sve rečeno)

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.