Imovina Tanjuga data na korišćenje kompaniji Tačno

Imovina Tanjuga data na korišćenje kompaniji Tačno

Izvor: eKapija

26.12.2020

Kategorija: U fokusu

Iako su mediji preneli da su Tanjug kupile firme Željka Joksimovića i Manje Grčić, iz Direkcije za imovinu kažu da nije reč o prodaji te novinske agencije, već da je firma Tačno, u vlasništvu Minacord Media i RTV Pančevo, stekla prava na korišćenje Tanjugovih imovinskih prava, piše N1.

I portal Raskrikavanje prenosi da je Vlada Srbije odobrila da se novoosnovanoj firmi Tačno, u vlasništvu Radoice Milosavljevića, pevača Željka Joksimovića i Manje Grčić, dodeli na korišćenje Tanjugov logo, slogan i deo arhive za 628.000 evra, i to za narednih 10 godina.

Osim toga, nacrtom ugovora do koga je došlo Raskrikavanje je predviđeno i da firma Tačno preuzme stotinak zaposlenih u Tanjugu.

Početkom decembra 2020. godine, kako navodi ovaj portal, Vlada Srbije dala je saglasnost na nacrt ugovora između Republičke direkcije za imovinu i firme Tačno, a u kome se predviđa šta sve “dobija” na korišćenje ova firma.

Reč je, najpre, o četiri žiga agencije Tanjug čiju je vrednost krajem 2018. godine firma Deloit procenila na 567.000 evra. Ovde spadaju četiri logoa, uključujući i slogan “Tanjug. Tačno”, koji su zaštićeni u Zavodu za intelektualnu svojinu. Ove logoe, slogan i ime – ono što praktično čini Tanjugov “brend” – firma Tačno koristiće narednih deset godina.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.