HGS i “Koraci” prikupljaju sredstva za stambene kontejnere za stradale u zemljotresu u Baniji

HGS i “Koraci” prikupljaju sredstva za stambene kontejnere za stradale u zemljotresu u Baniji

Objavio: Magločistač

22.01.2021

Kategorija: U fokusu

Društvo za održivu budućnost “Koraci” i Hrvatski građanski savez (HGS) pokrenuli su, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Baniju u Hrvatskoj krajem decembra prošle godine, akciju prikupljanja i dostave pomoći ugroženima.  

Prvi kontigent prikupljene pomoći u Petrinju i Glinu stigao je 6. januara, koju su podelili volonteri ove dve organizacije tokom četiri dana boravka na terenu, a istovremeno su učestvovali i u izgradnji privremene kuće za Milorada Meandžiju iz sela Majske Poljane kraj Gline.

“Na osnovu informacija dobijenih na terenu i procene potreba, u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Hrvatske, odlučili smo da započnemo sa prikupljanjem  sredstava za kupovinu kontejnera za stanovanje, kako bi što pre zbrinuli sve porodice koji su u razornom zemljotresu ostale bez krova nad glavom. Samo na području opštine Glina nedostaje oko 80 kontejnera, a za jedan opremljeni stambeni kontejner neophodno je prikupiti najmanje 4.000 evra”, navodi se u saopštenju za javnost.

Iz “Koraka” i HGS-a pozivaju sve zainteresovane da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za nabavku stambenih kontejnera, da budu solidarni i animiraju svoju lokalnu zajednicu da da doprinos inicijativi.

Donacije se mogu uplaćivati na sledeće račune:

Dinarske uplate:

Društvo za održivu budućnost – Koraci
Mlatišumina 19/6, Beograd
Svrha uplate: Pomoć zemljotresom razorenim mestima na području Petrinje, Gline i Siska
Broj dinarskog tekućeg računa: 160-6000000768419-94
Šifra plaćanja – 189 (donacije)

Devizne uplate:

Correspodent bank
BCITITMM
INTESA SANPAOLO SPA
MILANO
ITALY

Account With Institution:
DBDBRSBG
BANKA INTESA AD BEOGRAD
MILENTIJA POPOVIĆA 7B
11070 NOVI BEOGRAD
SERBIA, REPUBLIC OF

Beneficiary Customer:
RS35160600000076906014
DRUŠTVO ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST KORACI
Mlatišumina 19/6, Beograd
BEOGRAD – VRACAR, SERBIA, REPUBLIC OF

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.