GRČKI MEDIJI: PROTESTNA NOTA ATINE SRBIJI

GRČKI MEDIJI: PROTESTNA NOTA ATINE SRBIJI

Objavio: Magločistač

06.03.2016

Kategorija: U fokusu

Grčki list Vima tvrdi da je Atina uputila protestne note Makedoniji i Srbiji, u kojima ih upozorava na moguće ugrožavanje bilateralnih odnosa ukoliko te dve zemlje ne promene stav u pogledu izbegličke krize

Povodom pisanja grčkih medija da je Atina uputila protestne note Skoplju i Beogradu, ministar rada Aleksandar Vulin rekao je da Grčka u Srbiji ima prijatelja spremnog da u potpunosti učestvuje u zajedničkom rešenju izbegličke krize, iz koga ni jedna zemlja na migrantskoj ruti ne treba da bude isključena.

Grčki list Vima tvrdi da je Atina uputila protestne note Makedoniji i Srbiji, u kojima ih upozorava na moguće ugrožavanje bilateralnih odnosa ukoliko te dve zemlje ne promene stav u pogledu izbegličke krize.

“Grčka i Srbija imaju dobre i prijateljske odnose i oni će nastaviti da se razvijaju. Naša politika je jasna i otvorena, kako se ponašaju druge zemlje na ruti, posebno zemlje primaoci migranta, tako će se ponasati i Srbija”, istakao je Vulin, koji je i predsednik radne grupe za rešavanje mešovitih migracionih tokova.

“Smatramo da samo zajedničkim radom i uzdržavanjem od jednostranih poteza možemo da upravljamo migrantskim tokovima i pomognemo svakoj od zemalja, ali i ljudima koji beže od rata”, poručio je ministar.

 

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.